Marica Gajić po povratku iz Osake saznala katastrofalne vijesti

Kraj sezone za sjajnu bh. košarkašicu

Marica Gajić po povratku iz Osake saznala katastrofalne vijesti

Midhat Šljivak

Bh. košarkašica Marica Gajić dobila je veoma loše vijesti po povratku iz Osake s kvalifikacionog turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ova 26-godišnja igračica francuskog Flammesa morat će da pauzira do kraja sezone zbog povrede koju je zadobila tokom jednog treninga u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Marica je obnovila povredu mišića lijeve potkoljenice i za nju je ova sezona završena. Potvrdio je to i njen klub koji je na još veću nesreću ostao i bez Charlene Soufflet.

"Loše vijesti nam dolaze nakon internacionalne pauze. Charlene Soufflet i Marica Gajić su obje teško povrijeđene i bit će van terena do kraja sezone", saopštio je klub.

🔴 𝙋𝙤𝙞𝙣𝙩 𝙞𝙣𝙛𝙞𝙧𝙢𝙚𝙧𝙞𝙚 Ce sont les mauvaises nouvelles de ce retour de trêve internationale. Charlène 𝙎𝙊𝙐𝙁𝙁𝙇𝙀𝙏 & Marica...

Posted by Flammes Carolo Basket Ardennes on Tuesday, February 15, 2022

Marica Gajić je ove sezone prosječno bilježila nešto više šest poena i pet skokova u prvenstvu Francuske, a sličan učinak (6p i 6sk) imala je u Eurocupu.

Oglasi

Flammes je trenutno trećeplasirani tim francuskog prvenstva, ali nažalost sjajna bh. košarkašica im neće moći pomoći u ključnoj fazi prvenstva.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CZCuBPALckG/[/instagram]

Naravno, sada je najbitnije da se Marica što bolje oporavi i da bude najbolja na Svjetskom prvenstvu u Australiji, gdje je naša selekcija izborila učešće.

Marica Gajić: "Niko nema srce kao mi"

Nakon historijskog uspjeha naše selekcije Marica Gajić se oglasila porukom na Instagramu koja će odjeknuti u Bosni i Hercegovini i srcima svih onih koji vole ovu državu, ma gdje bili rasuti širom Evrope i svijeta.

"Bosna i Hercegovina se po prvi put u istoriji plasirala na Svjetsko prvenstvo u košarci, i to na koji način? Pobjedom protiv Japana, finaliste prošlogodišnje Olimpijade, pa malo li je?! Ne mogu da nađem prave riječi kojima bih opisala žal što nisam mogla biti na terenu sa njima ovaj put".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CZ7CrE9NKyW/[/instagram]

"Ne mogu opisati ni težinu trenutka kada sam se morala pozdraviti sa njima i otići iz Japana. Isto tako je neopisiv osjećaj radosti gledati ih kako se bore i čine me ponosnom, kao i sve vas, vjerujem. Volim vas i niko nema srce kao mi! Čestitke cijelom timu! Idemo u Sidnej!", napisala je Marica.

Top Komentari

1946
Trenirao sam fudbal 11 godina i nikad tezu povredu nisam zadobio, a fudbal je mnogo grublji sport od kosarke.Samo mi nije jasno kako se neko moze na treningu povrijedit tako da okonca sezonu
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi