Bh. košarkašice dobile novog selektora

KSBiH ozvaničio saradnju

Bh. košarkašice dobile novog selektora

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora koji će na klupi zamijeniti dojučerašnjeg selektora Gorana Loju. Novi selektor naših košarkašica je stručnjak iz Srbije Miloš Pavlović, a ovu vijest je ozvaničio i KSBiH.

"Miloš Pavlović je novi selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučio je Upravni odbor KSBiH.

S ambicioznim stručnjakom (39) obavljeni su temeljiti razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu Zmajica.

Jedan od osnovnih kriterija je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom da reprezentaciju očekuje svojevrsna smjena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa s državnim grbom.

Miloš Pavlović je šef stručnog štaba mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Gyora, također kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

Miloš Pavlović je uspješno obavljao i funkciju selektora U-20 reprezentacije Srbije sa kojom ima srebrnu medalju s Evropskog prvenstva. Također, kao dio stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije ima osvojeno evropsko zlato2, stoji u saopštenju KSBiH.

Oglasi

Nakon ozvaničenja saradnje, pavlović je dao i izjavu za zvaničnu stranicu našeg saveza.

"Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za mjesto selektora. Ukazano mi je veliko povjerenje. Zahvalan sam na tome čelnicima Košarkaškog saveza BiH. Goran Lojo i prethodna generacija su postavili izuzetno visoke standarde i napravili velike uspjehe. Sada treba napraviti tranziciju u smjeni generacija i ujedno to će biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorski reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivo graditi tim koji bi mogao predstavljati BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve", rekao je Pavlović.

Pavlović će imati težak zadatak, ekipu treba podmladiti, a naše košarkašice su pod trenerskom palicom Gorana Loje bile pete na Eurobasketu i igrale su Mundobasket među 12 najboljih selekcija svijeta.

Vidjet ćemo da li će se u reprezentaciju vratiti Marica Gajić i još neke košarkašice, a fenomenalna Jonquel Jone sodlučila je da više ne nosi dres naše reprezentacija pa ćemo vidjeti šta će struka uraditi po pitanju naturalizovane igračice.

Top Komentari

Adrian
Sretno mu.
0 0
DamirT
Qitu bi igrale da nije bilo Jones. Eto vidjeli smo kad je otisla gdje smo i sta smo. Pobijedi nas Makedonija koja nikoga 11 godina nije pobijedila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti