Od sigurnog vodstva do drame u Skenderiji: BiH pobijedila Mađarsku!

Važan trijumf bh. košarkaša

Od sigurnog vodstva do drame u Skenderiji: BiH pobijedila Mađarsku!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skenderiji u 9. kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo savladala selekciju Mađarske rezultatom 83:78 te je ostala u igri za plasman na Mundobasket.

Košarkaši Bosne i Hercegovine odigrali su u Skenderiji veoma dobar meč i zasluženo su pobijedili Mađare, iako je tim Adisa Bećiragića bio izuzetno oslabljen u ovom susretu.

Uvodne minute ovog meča donose izjednačenu košarku, a bh. selekcija pravi prvu značajniju prednost krajem krajem prve dionice. U nekoliko navrata bilo je plus šest, a nakon 10 minuta igre naš tim je imao pet poena prednosti, 23:18.

Odličnom odbranom i korištenjem svake šanse u napadu selekcija Bosne i Hercegovine tokom druge dionice odlazi i na dvocifrenu razliku. Protivnik nije imao pravi odgovor i izgledao je nemoćno.

Razlika je išla i do plus 16, a na veliki odmor reprezentacija BiH odlazi rezultatom 52:38.

Međutim, selekcija Adisa Bećiragića odigrava katastrofalno treći period i dozvolila je protivničkoj selekciji potpuni povratak u meč te prelazak u vodstvo.

Oglasi

Ispustila je bh. selekcija čak 17 poena prednosti, Mađari dolaze do preokreta i na ulasku u posljednju dionicu poenima Zolatana Perla dolaze do vodstva 64:62.

Posljednja dionica očekivano donosi dosta uzbuđenja. Do četiri minute prije kraja igralo se koš za koš, a zatim solo dionica Kenana Kamenjaša i njegova trojka donosi bh. timu sedam poena prednosti, 75:68.

Nije reprezentacija BiH više dopustila povratak Mađarskoj u meč. Uspjeli su mirno završiti meč i doći do veoma važne pobjede u borbi za Mundobasket.

Oglasi

Selekciju Bosne i Hercegovine do trijumfa je vodio sjajni Kenan Kamenjaš. Ubacio je 20 poena i imao je 14 skokova, a pratio ga je Aleksandar Lazić sa 16 ubačenih poena.

Kod Mađarske Marko Filipović je ubacio 17 koševa, a Zoltan Perl je dodao 15.

Kvalifikacije za SP, 9. kolo:

BiH - Mađarska 83:78 (23:18, 29:20, 10:26, 21:14)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

BiH: Čampara 9, Gegić 14, Kamenjaš 20, Lazić 16, Vrabac 11, Avdić, H.Delalić 3, A.Delalić, Penava 8, Roberson, Sejfić 2, Tomić.

Mađarska: Benke 9, Filipović 17, Keller 7, Perl 15, Vojvoda 13, Goloman 6, Hopkins 3, Kiss, Lukacs, Pongo, Somogyi, Baradi 8.

Top Komentari

Mowzilla
Daj vise, kad ce te prestati da raji vadite zivce u trecoj cetvrtini??? Pa ne mozes ovako protiv francuza igrati u ponedeljak covjece...
10 1
user1639705257
Bravo momci i bravo veliko bravo za selektora Adisa Bećiragića.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti