Bruka košarkašica usred BiH: Ovom porazu se nismo nadali ni u najgorim noćnim morama

Bili smo apsolutni favoriti

Bruka košarkašica usred BiH: Ovom porazu se nismo nadali ni u najgorim noćnim morama

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

U okviru petog kola kvalifikacija za Eurobasket, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Ilidži upisala poraz od Sjeverne Makedonije rezultatom 66:68. 

Ovaj poraz definitivno mnogo boli. Da su naše košarkašice bile apsolutni favoriti dovoljno govori i to da je kvota na kladionicama na pobjedu naše selekcije u prosjeku bila 1,03. 

Vratimo se večerašnjem meču na Ilidži. Već prva četvrtina je bila užas za oči oko 500 prisutnih navijača u dvorani, ali i onih koji su utakmicu gledali putem TV prijemnika.

U jednom momentu su gošće bile na +11, dok je naša selekcija bez poena bila sedam minuta. Na kraju je prva dionica završena rezultatom 10:15 u korist gostujućeg tima.

Do poluvremena su naše košarkašice uspjele za još jedan poen istopiti prednost Makedonki, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 26:30.

Treća četvrtina bila je dionica u kojoj su naše djevojke postigle najviše poena, u jednom momentu i povele (40:38), ali gošće su ponovo stisle gas pa su samo još povećale svoju prednost i u finiš susreta ušle sa šest poena razlike (43:49).

Oglasi

Drama u posljednjoj dionici. Makedonke su držale prednost do šest minute kada okrećemo na 61:60 što nam je bilo tek drugo vodstvo na utakmici. Makedonke izjednačuju na 64:64, no odmah prelazimo u novo vodstvo.

Ipak, Sjeverna Makedonija kao totalni autsajder u ovoj utakmici se pokazala kao krupan i tvrd zalogaj, te su još jednom prešle u vodstvo i na kraju slavile.

Najefikasnija na meču bila je naša nova strankinja, Hurt, koja je imala double-double učinak od 21 poena i 14 skokova, a pratila ju je Zubac sa 16 poena i šest skokova.

Gošće je do trijumfa predvodila Trajchevska sa 17 poena i devet skokova.

Vodi Belgija s 9 bodova u našoj grupi, grupi A, Njemačka je druga s 8, Zmajice imaju sedam, a Makedonke šest poena na začelju. 

U posljednjem kolu, za tri dana, Bosna i Hercegovina dočekuje Njemačku, dok će Belgija u goste kod naših današnjih protivnica.

Kvalifikacije za Eurobasket, 5. kolo, žene:

Bosna i Hercegovina - Sjeverna Makedonija 66:68 (10:15, 16:15; 17:19, 23:19) 

Top Komentari

Mowzilla
Apsolutni favoriti? Sa onakvim uslovima? Bez Jones? Kada budete shvatili da nam je Jones cinila 70% ekipe, tek tada cete se probuditi iz zimskog sna. A do tada, laku noc bh. kosarko...
7 0
FudbalskiZnalac
Katastrofa, treba ih dobre kurcine da ih iz**** mozda i poigraju. Ovako bolje da ugase repku nego da nas sramote na svakom koraku.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije