Nakon brukanja protiv Makedonije večeras nam treba pobjeda od 40 poena razlike

Naučna fantastika

Nakon brukanja protiv Makedonije večeras nam treba pobjeda od 40 poena razlike

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na koje se vjerovatno neće plasirati, odnosno šanse su u domenu teorije.

Prije tri dana su izabranice Gorana Loje na Ilidži doživjele sramotan poraz od selekcije Sjeverne Makedonije, a rezultat je glasio na kraju 66:68 u korist gošći.

Nije taj rezultat sramotan zbog razlike kojom je poražena naša selekcija, nego zbog toga što je to Makedonkama bila prva pobjeda u zvaničnoj utakmici nakon, vjerovali ili ne, deset godina.

Da, posljednji put su u jednoj takmičarskoj utakmici slavili 2013. godine, a onda, na iznenađenje svih, i na Ilidži. Istina, 2017. godine su upisale trijumf u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske.

Taj poraz je miljama udaljio košarkašice BiH od Eurobasketa. Na prethodnom smo se plasirali, predvođeni Jonquel Jones, u četvrtfinale, a sada teško da ćemo uopšte vidjeti završni turnir.

Naime, večeras nam u goste dolazi Njemačka i šanse da se plasiramo na Eurobasket su minimalne. Treba nam pobjeda od minimalno 40 poena razlike.

Ono što je još gore, Njemačka u ovaj susret ulazi kao favorit. Prije dva i po mjeseca su Njemice slavile protiv naših košarkašica rezultatom 97:58 što dovoljno govori da se radi o moćnijoj selekciji u ovom trenutku. 

Plasman na Eurobasket izborit će pobjednici deset kvalifikacionih grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, što znači da bismo i slučaju tog trijumfa gledali rasplet u ostalim grupama. 

Belgija je već obezbijedila plasman i prva je u našoj grupi, Njemačka je druga, Bosna i Hercegovina treća, a Sjeverna Makedonija posljednja. 

Utakmica Bosne i Hercegovine i Njemačke počinje od 20 sati, a ostaje samo za vidjeti šta je spremio Goran Lojo i njegov stručni štab. 

Promo

Top Komentari

Salt_boy075
Vrlo moguce je da ce biti 50 za Nj3macku,i politika se umjesala cim nesto bude lijepo za nas..Taman pomislis da je napokon lijepa prica onda politika se umjesa!! Nedaju nam nista u pm..
2 0
dzennxz
I sama pobjeda bi bila čudo a kamoli 40 razlike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi