BiH trenirala u Areni, Tomić, Kamenjaš i Miličević spremni za nastup
Izabranici Vedrana Bosnića sutra će pokušati da iznenade goste iz Finske, a ako ponove igru iz Bugarske, gdje su se svi igrači "bacali" na glavu onda imaju dobre šanse da upišu treću pobjedu u kvalifikacijama

Izabranici Vedrana Bosnića sutra dočekuju Finsku

BiH trenirala u Areni, Tomić, Kamenjaš i Miličević spremni za nastup

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je u zeničkoj Areni odradila posljednji trening uoči sutrašnjeg meča protiv Finske, koji se igra od 19 sati.

Svi igrači večeras su trenirali uključujući i Tomića, Kamenjaša, te Miličevića, koji nisu putovali u Bugarsku. Vrlo je izvjesno da neko od njih sutra bude u konkurenciji za meč. Mlada reprezentacija BiH predvođena novim selektorom Vedranom Bosnićem u utakmici protiv Bugarske pokazala je dobru partiju, ali više od toga čitava javnost je pozitivno reagovala na veliku borbu svih igrača, što se svi nadaju da će se desiti i u narednim utakmicama.

Nema u rosteru Nurkića, Muse i još nekih košarkaša, s kojima bi ova selekcija bila mnogo jača, ali Sulejmanović, Atić, Halilović pokazali su da zaslužuju sutra veliku podršku s tribina zeničke Arene. Iako BiH nema nikakve šanse za prva tri mjesta u grupi, svakako da se do kraja naši igrači neće prodati, te da će u svakoj utakmici "skupo" prodati svoju kožu.

Budući da su mnogi skeptični glede reprezentacije Finske i njihovog kvaliteta, podatak da su oni u pet međusobnih utakmica u svih pet pobijedili BiH dovoljno govori o njihovim kvalitetama i koliko su nezgodni za naš tim.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sutra očekujemo hrabru utakmicu naše reprezentacije, gdje uz veliku podršku s tribina i malo "lošiju" šutersku večer Finaca možemo se možda i nadati pobjedi, koja bi na psihološkom, ali i svakom drugom planu dosta značila za jednu novu mladu reprezentaciju BiH.

Promo

Top Komentari

Dela
Hrabro i naprijed mladi ZMAJEVI...
7 0
Dobar,Los,Zao
Boljeg centra poslije Juke nemamo,zato Sinisa ne rise,kakvi kampovi ,kakve provjere!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi