Bivši centar KK Vogošća pred potpisom za BC Kiev

Malik Dime igrao je sjajno za bh. tim

Bivši centar KK Vogošća pred potpisom za BC Kiev

Sjećate li se Malika Dimea koji je prije dvije sezone skupa sa Angelom Warinerom nastupao za KK Vogošća?

Taj sjajni dvojac je prije dvije sezone ostavio Vogošću u ligi a u toj sezoni Vogošćani su predvođeni njima dvojicom ubilježili nekoliko uistinu sjajnih partija.

Malik Dime je atraktivnim alley oop zakucavanjima i fantastičnim blokadama jako visoko iznad obruča uveseljavao publiku gdje god da su Vogošćani igrali a kako se radi zaista o sjajnim košarkašima govori podatak da je Wariner nedavno potpisao za talijansku Bresciu dok je Dime pred potpisom za ukrajinski BC Kiev.

Bivši centar sveučilišta Washington proteklu je sezonu sjajno igrao u finskom Ura Basketu gdje je zabijao 16 koševa, bilježio 12 skokova i 3 blokade po susretu. Dime će u Kievu prije potpisa ugovora provesti na dvotjednoj probi kako bi Ainarsa Bagatskisa nekada velikog latvijskog košarkaša a danas trenera Kijevljana zadovoljio i uvjerio da je kalibar za kijevski klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi