Hrvatski selektor iznenadio popisom reprezentativaca
Hrvatska još uvijek ima određene šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali će do kraja kvalifikacija morati da igraju bolje nego ikad (Foto: FIBA)

Pozvao 15 igrača

Hrvatski selektor iznenadio popisom reprezentativaca

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Dražen Anzulović odabrao je igrače koji će konkurisati za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Mađarske i Litvanije.

Anzulović je na popis stavio 15 igrača, a najveće iznenađenje je poziv 35-godišnjem kapitenu Cibone Marinu Roziću koji devet godina nije igrao za nacionalni tim.

Pozvani igrači u selekciju Hrvatske:

Mate Kalajžić, Martin Junaković, Toni Katić, Domagoj Bošnjak, Karlo Žganec, Jakov Mustapić, Josip Bilinovac, Marin Rozić, Luka Božić, Domagoj Vuković, Luka Babić, Miro Bilan, Tomislav Zubčić, Hrvoje Perić, Marjan Čakarun.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Hrvati će 29. novembra u Osijeku igrati protiv Mađarske, a 2. decembra gostuju selekciji Litvanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije