Srbin izgubio živce i krenuo na trenera, žuta minuta Bogdanovića koji je urlao: "Govoriš meni?"

Verbalni okršaj s Snyderom, reagovali i ostali igrači Atlante

Srbin izgubio živce i krenuo na trenera, žuta minuta Bogdanovića koji je urlao: "Govoriš meni?"

Endin Čaušević

Košarkaši Atlante Hawksa sinoć su u gostima pobijedili Chicago Bullse sa 113:101, a utakmicu u United Centru obilježila je žestoka svađa koju su imali srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović i njegov trener Quin Snyder.

Atlanta je uspjela da dođe do pobjede u Chicagu, te je već od druge četvrtine ovaj tim imao dvocifrenu prednost koju nije ispuštao do kraja meča.

Hawksi su na kraju slavili sa 113:101 uz još jednu odličnu partiju srbijanskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića koji je bio najefikasniji u ekipi Atlante sa 20 poena, te je dodao još šest asistencija i četiri skoka.

Bogdanović je sjajnom igrom vodio Atlantu do nove pobjede, ali sve to palo je u drugi plan nakon što je imao žestoku svađu s trenerom.

Quin Snyder je zatražio timeout dvije minute prije završetka utakmice kada su Hawksi vodili sa 113:96, te je odlučio da izvede Bogdanovića iz igre što je očito bio "okidač".

Oglasi

Nije poznato da li je trener Atlante nešto rekao srbijanskom košarkašu koji je u potpunosti izgubio živce, te je prvo ljutito bacio flašu pored klupe na kojoj je sjedio, ali se na tome nije zaustavio.

Bogdanović nije mogao da se smiri i potom je urlao ka treneru Atlante: "Da li govoriš meni?", što su svi u dvorani mogli da čuju.

Potom se srbijanski košarkaš unio u lice svom treneru, te su morali da reaguju njegovi saigrači koji su smirivali Bogdanovića i udaljili ga od trenera kako slučajno ne bi došlo do nekog fizičkog obračuna.

Nakon utakmice Bogdanović se pojavio pred novinarima i dao je objašnjenje šta se dešavalo u finišu meča, te zašto je tako reagovao.

Oglasi

"Mi to radimo skoro svaku drugu minutu na utakmici. Verbalno se svađamo stalno i to je normalno. To znači da nam je obojici stalo i da je cijelom timu stalo do rezultata", rekao je Bogdanović nakon meča i dodao.

"Quin je moj čovjek i u to nema sumnje. Gura me naprijed cijelu ovu sezonu. Imali smo ovakve svađe i ranije i to je normalno da se desi".

Pored Bogdanovića svoj komentar dao je i trener gostujuće ekipe koji je također poručio da je sve to normalno i nije prvi put da se posvađa tako s nekim od svojih igrača.

"Bogi je bio fantastičan i obojica u sjajnom odnosu, ne sjajnom već odličnom. Oduševljen sam kako je odigrao meč. U odbrani je bio sjajan i imao je odličnu noć što ste svi vidjeli", kazao je Snyder.

Top Komentari

bk123
Popisaj se treneru po sebi kad se već i drugi pišaju....nebi ga on meni više za igro taman sve izgubio...red i disciplina se moraju znati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti