Dražen Anzulović novi selektor Hrvatske

Stigla potvrda

Dražen Anzulović novi selektor Hrvatske · Zvanično

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dobila je danas novog selektora.

To je 51-godišnji stručnjak Dražen Anzulović koji iza sebe ima godine staža kao pomoćni trener reprezentacije u kojoj je radio sa Jasminom Repešom i Acom Petrovićem.

On će na klupi zamijeniti Ivicu Skelina koji je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo imao zaista katastrofalne rezultate i u kojoj su u četiri utakmice upisali tri poraza u konkurenciji Italije, Holandije i Rumunije.

Anzulović je potpisao trogodišnji ugovor sa HKS, a istakao je kako mu je velika čast što će voditi nacionalni tim

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Za mene je ovo velika čast, najviše što trener može doživjeti u karijeri. Nastojaću tu čast prenijeti na sve u hrvatskoj košarci. Samo zajedno možemo do cilja, da hrvatska košarka bude u vrhu", rekao je Anzulović.

Debi na klupi novi selektor će imati protiv Italije 29. juna u Trstu, a tri dana kasnije slijedi duel sa Rumunijom, a da bi Hrvati prošli grupu biće im potrebne dvije pobjede.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi