Bojan Bogdanović pred potpisom života
Bojan Bogdanović odavno je želja Los Angeles Lakersa i vrlo je moguće da će uskoro pojačati tim iz Grada anđela (Foto: EPA)

Stiže u Lakerse

Bojan Bogdanović pred potpisom života

M. Šljivak

Košarkaš Detroit Pistonsa Bojan Bogdanović (33) karijeru bi mogao nastaviti u Los Angeles Lakersa čije je rukovodstvo obavilo pregovore s Pistonsima o razmjeni igrača, a u posao je uključen i centar Nerlens Noel.

Mostarac Bojan Bogdanović ubrzo bi mogao postati član Los Angeles Lakersa. Pregovori tima iz Los Angelesa s Pistonsima na ovu temu već s počeli i u narednim danima bi sve moglo biti mnogo jasnije o ovom poslu.

Lakersi bi uz Bogdanovića dobili i 28-godišnjeg centra i nekadašnjeg šestog pika drafta 2013. godine Nerlensa Noela.

Nije poznato kako će paket o razmjeni Lakersa i Pistonsa na kraju izgledati i kojih košarkaša će se odreći tim iz Los Angelesa.

Bojan Bogdanović igra zaista sjajnu sezonu u dresu Pistonsa. Ove sezone postiže rekordnih 21.2 poena po utakmici, a Lakersima upravo treba igrač koji ima sigurne poene u rukama.

Popularni 'Babo' u aprilu će napuniti 34 godine, a Lakersi bi mu mogli biti šesti NBA tim u karijeri.

Oglasi

On je u najjaču ligu svijeta stigao 2014. godine i to u Brooklyn Netse. Potom je igrao za Washington Wizardse, Indiana Pacerse, Utah Jazz te od prošle godine za Pistonse.

Bogdanović ima odlične prosjeke u NBA karijeri i ubacuje 15 poena po utakmici, a prije dolaska u najjaču ligu svijeta imao je veoma interesantnu karijeru.

Počeo ju je u Zrinjskom iz Mostara. Igrao je potom za Real Madrid, Murciju, Cibonu i Fenerbahče Ulker.

Nerlens Noel s druge strane nije opravdao očekivanja šestog pika NBA drafta i nekadašnje zvijezda Kentuckyja je ostala na samo solidnoj karijeri.

On je igrao za 76erse, Maverickse, Thunder i Knickse, a u karijeri je na prosjeku od sedam poena i šest skokova po meču.

Top Komentari

nakopitam
Jebbo vam on milu majkku usranu!!!
5 0
ratoborni_
Valjda u Atlanti igra kakav Detroit
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi