Kipti od bijesa i ne može ništa: Kako je srpski mučki provokotor dotukao slavnog Hrvata? "Batice..."
Foto: Pixsell

Čuvena scena sa Olimpijskih igara

Kipti od bijesa i ne može ništa: Kako je srpski mučki provokotor dotukao slavnog Hrvata? "Batice..."

Admin Čaušević

Rivalstvo Hrvatske i Srbije je nešto zaista posebno. To se najbolje osjeti na utakmicama od velikog značaja, bez obzira o kojem se sportu radi. A ponekad zna doći i do tenzija što nije uopšte iznenađenje ako se u obzir uzme historija.

Hrvatska i Srbija su odigrali niz utakmica na velikim takmičenjima, prvi put još 1997. godine na Evropskom prvenstvu kada se Srbija takmičila pod nazivom Jugoslavija kao nasljednica bivše države.

Tada su slavili Srbi, a tricu sa zvukom sirene za 64:62 pogodio je Đorđević iako su Hrvati mislili da su stigli do pobjede nakon što je prethodno sve tri slobodna bacanja iskoristio Rimac.

Utakmica od velikog značaja odigrana je i na Olimpijskim igrama 2016. godine u Riju kada su kao pobjednici ponovo izašli Srbi i to u četvrtfinalnom duelu.

Bio je to meč da dosta uspona i padova s obje strane. Presudila je treća dionica koju su Orlovi dobili 34:14 i na kraju su slavili pobjedu rezultatom 86:83.

Na kraju meča je viđena scena zbog koje Srbi i dan danas likuju. Glavni akteri su bili Bojan Bogdanović sa jedne, te Nikola Kalinić sa druge strane.

Oglasi

Tokom meča njih dvojica su se sukobila, a poslije posljednjeg zvuka sirene srpski košarkaš je mučki provocirao Mostarca koji oduvijek nastupa za Hrvatsku.

Trenutak varnica između Kalinića i Bogdanović

Bogdanović je bio vidno bijesan dok se pozdravljao sa Milošom Teodosićem i prezimenjakom Bogdanom kada je Kalinić odlučio da mu dobaci.

"Izgubio si batice", provokativno je dobacio Kalinić, dok je Bogdanović ostao zatečen, nešto je dobacivao Kaliniću koji je samo odšetao. Scenu pogledajte ovdje.

Inače, Srbi su dogurali do finala Olimpijskih igara gdje su bili potpuno nemoćni protiv SAD. Bilo je 96:66 za Amerikance.

Kao što je poznato Bogdanović već godinama igra u NBA ligi gdje je promijenio niz klubova, a u februaru 2023. godine je donio odluku da više ne nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Sa druge strane Kalinić je cijelu svoju karijeru proveo u Evropi gdje je jedan od najboljih igrača Eurolige. Titulu je osvojio sa Fenerbahčeom, a trenutno je član Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi