Skandal trese Euroligu - Tokom utakmice sudija prijetio Nikoli Kaliniću!
FOTO: EPA

Javno progovorio

Skandal trese Euroligu - Tokom utakmice sudija prijetio Nikoli Kaliniću!

E. Oštraković

Košarkaši Barcelone uspjeli su da ostvare pobjedu protiv Valencije, a konačan rezultat bio je 88:78 i ovaj rezultat najviše je odgovarao Partizanu.

Da se najmaje govori o košarci pobrinuo se Nikola Kalinić sa svojom izjavom nakon što je utakmica završena. Kalinić je odigrao 33 minute i postigao je 13 poena, te je dodao 5 skokova i četiri asistencije.

Bio je Kalinić jako ljut nakon utakmice, a odlučio je da o svemu progovori odmah nakon utakmice i to pred kamerama.

Razlog zbog kojeg je Kalinić bio ljut je njemački sudija Robert Lottermoser, tačnije njegovo ponašanje tokom utakmice.

Kako je sam košarkaš Barcelone izjavio, sudija mu je tokom utakmice prijetio, a to reprezentativac Srbije nije htio da prešuti, nego je sve javno otkrio.

"Rekao sam i njemu, ali hoću da kažem i javno. Nije prikladno da mi sudija Robert Lottermoser prijeti da neće svirati faulove na meni ako mu prigovaram.

Oglasi

To je protiv svakog pravila ove igre. Ne znam je li ljut na mene zbog nečega, ali nevjerovatno je da sudija kaže tako nešto. Zvijezde su igrači, barem na utakmicama, a li dok sudije ovako razmišljaju, imamo problem", rekao je Kalinić.

Uprkos svemu Barcelona je pobijedila Vaelnciju i tako "pogurala" Partizan.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nije ova pobjeda došla glatko za Barcelonu, posebno ne nakon izjednačene prve četvrtine, ali i druge četvrtine koja je pripala domaćem timu.

Ipak, uspjeli su u drugom poluvremenu gosti odigrati dosta bolju košarku i na kraju su slavili pobjedu od deset razlike.

Top Komentari

stranputica
Pa kako seljaku drugačije objasniti da treba igrati košarku a ne pričati sa sudijom.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi