Jazz sprema razmjenu Bojana Bogdanovića
Foto - EPA

Spremni su ga ponuditi ekipama

Jazz sprema razmjenu Bojana Bogdanovića

M. Šljivak

Rukovodstvo Utah Jazza spremno je razmijeniti hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića.

Američki mediji navode da tim iz Salt Lake Cityja ozbiljno razmatra mogućnosti o razmjeni određenih košarkaša, a među imenima kojih se žele riješiti je i Bojan Bogdanović.

Iskusni 32-godišnji Mostarac iza sebe ima zaista odličnu sezonu u Jazzu i prosječno je ubacivao 17 poena u prosjeku.

Ipak, nakon novog neuspjeha u doigravanju Utah razmišlja o njegovom trejdu, a pored Bojana na listi za odlazak je Joe Ingles.

"Jazz je spreman staviti Bogdanovića i Ingelsa na listu dostupnih za razmjenu ako budu mogli dobiti značajno pojačanje", saopštio je novinar Matt Moore.

Očigledno da Jazz želi neko veliko ime u svom timu i spremni su se odreći Bogdanovića i Inglesa.

Također, lako bi se moglo desiti i da ostani bez Mikea Conleyja koji je ovog ljeta nezaštićeni slobodan igrač i može da bira tim u kojem će nastaviti karijeru.

Bojan Bogdanović je već dvije sezone član Jazza. Prethodno je igrao za Pacerse, Wizardse i Netse, a u NBA karijeri je na prosjeku od 14.6 poena po meču.

Ingles je sa druge strane kompletnu sedmogodišnju NBA karijeru proveo sa Jazzom, a prošle sezone je ubacivao 12.1 poen po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi