Bojan u pucačkom obračunu bolji od Bogdana, novi poraz prvaka
Sjajnu partiju odigrali su hrvatski i srbijanski reprezentativac u duelu Sacramenta i Indiane

NBA liga

Bojan u pucačkom obračunu bolji od Bogdana, novi poraz prvaka

E. Škorić

U noći sa subote na nedjelju odigrano je šest mečeva u NBA ligi.

Noć je svakako obilježio novi poraz Golden State Warriorsa, koji su sa 111:102 izgubio u Detroitu od Pistonsa.

Steph Curry se vratio u momčad Warriorsa, ali deveti poraz u tek 24. utakmici aktuelni prvaci nisu uspjeli izbjeći.

Blake Griffin je ubacio 26 poena u pobjedi Pistonsa i dodao je šest skokova uz pet asistencija, Johnson je ubacio 19, Jackson 17, a zapaženu ulogu imao je i Drummond sa 16 poena i 19 skokova. Kod Warriorsa Durant je ubacio 28p uz sedam asistencija i šest skokova, Curry 27 poena uz pet skokova, a Klay Thompson 21 poen uz osam skokova.

Houston Rocketsi su razbili Chicago Bullse sa 121:105, a kod Raketa je ponovo najbolji bio James Harden sa 30 poena, sedam asistencija i šest skokova. Clint Capela je imao 18 poena i 15 skokova. Na drugoj strani Zach LaVine je ubacio 29, a Jabari Parker 21 poen uz 12 skokova.

U Clevelandu Toronto je na krilima Kawhija Leonarda (34 poena i devet skokova) slavio sa 106:95. Tristan Thompson se izdvojio kod domaćih sa 18 poena i 19 skokova. Sacramengo Kingsi su bili bolj od Indiane, kojoj nije pomoglo ni 27 poena Bojana Bogdanovića. Kod Sacramenta je Bogdan Bogdanović bio najbolji sa 20 poena.

Dodajmo još da je Boston Celtis sa 119:109 slavio u Minnesoti, a Washington sa 102:88 na svom parketu protiv Brooklyn Netsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi