Boris Džidić: Između Zrinjskog i nas nema tajni i nepoznanica
Trener Čapljine nekada je sjedio i na klupi HKK Zrinjski

HKK Čapljina sutra gostuje u Mostaru

Boris Džidić: Između Zrinjskog i nas nema tajni i nepoznanica

U Mostaru će sutra u okviru 4. kola košarkaškog prvenstva BiH u hercegovačkom derbiju snage odmjeriti HKK Zrinjski i HKK Čapljina. 

Plemići, nakon što su u prvom kolu bili slobodni, u prvenstvo su ušli s dvije vezane pobjede, dok su Čapljinci u ligu ušli s dva poraza a prvi trijumf zabilježili su u zadnjem kolu kada su na svom parketu savladali Bratunac. Boris Džidić na klupi Čapljinaca spremno, kao i njegov tim, očekuju sutra gostovanje u dvorani na Bijelom brijegu. Zanimljivo, Džidić je dijete Zrinjskog, a upravo danas navršava se 28 godina od osnutka mostarskog kluba, a jedan od suosnivača bio je i Džidićev otac Marijofil.

U najavi sutrašnjeg meča za SportSport.ba Džidić kaže slijedeće:

"Mislim da nas čeka prije svega zanimljiva utakmica" - kazao je trener Čapj Bit će jako bitno koja će ekipa nametnuti svoj ritam.Jako se dobro poznajemo i mislim da nema između nas nema nekih prevelikih tajni".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Osvrnuo se Džidić i na tim Plemića:

"Zrinjski je mlada ekipa s puno energije i sa par izuzetnih pojedinaca. S druge strane, mi smo napokon zdravi i imamo važnu psihološku pobjedu nad Bratuncem iza sebe i dolazimo u Mostar pokazati da vrijedimo. Moja ljubav prema Zrinjskom je dobro poznata u svakom trenutku osim u tih 40 minuta kad sam na suprotnoj strani. Igramo utakmicu u danima kad Zrinjski slavi 28.rođendan i prisjećanje kad je grupa ljudi na čelu sa pokojnim ocem Marijofilom pokrenula čitavu priču. Teški i ponosni su to dani bili. Žao mi je što nema nikoga iz tog perioda da je uz klub pogotovo od bivših igrača ili trenera" - kazao je Boris Džidić uoči sutrašnje utakmice koja počinje u 20h u dvorani na Bijelom brijegu. 

Top Komentari

Realist
Sretan rođendan HKK Zrinjski
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi