Bosanac na spisku Belgije za meč sa BiH
Bratanović sa brojem 19

Talentovani Haris Bratanović među pozvanim

Bosanac na spisku Belgije za meč sa BiH

M. Šljivak

Selektor košarkaše reprezentacije Belgije Eddy Casteels odabrao je 24 košarkaša koji će konkurisati za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine i Francuske.

Na njegovom popisu našao se i mladi Bosanac Haris Bratanović. Radi se o 16-godišnjem centru visokom 208 centimetara, koji nastupa za omladinske selekcije Belgije.

Kako stvari stoje, on će i dalje nositi dres ove zemlje. Iz KS BiH za njega interesa nema, iako se radi o veoma talentovanom košarkašu za čije usluge se interesuju španski velikani Barcelona i Real Madrid.

Četrnaest od 24 košarkaša naći će se na užem spisku za utakmice, a Belgijance prvo čeka duel protiv naše selekcije 23. februara u Sarajevu, dok tri dana kasnije gostuju Francuskoj u Nancyju.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Casteels je na širi spisao uvrstio ove igrače:

Akyazili Thomas, Bako Ismael , Boukichou Khalid, Bratanovic Haris, De Zeeuw Maxime, Deroover Terry, François Xavier , Gillet Pierre-Antoine, Gorgemans Amaury, Kesteloot Vincent, Lambrecht Tim, Lasisi Elias, Libert Alexandre, Lojeski Matthew, Loubry Domien, Mwema Jean-Marc, Obasohan Retin, Salumu Jean, Schwartz Loïc, Serron Quentin, Tabu Jonathan , Troisfontaines Olivier, Tumba Kevin, Vanwijn Hans

Top Komentari

Jadnimi
A naša U16 gubi sa 60 razlike, sve je jasno
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi