Dan nakon velike pobjede bh. košarkaši su već maksimalno fokusirani na okršaj s Francuskom

Svi su spremni za novi meč na Eurobasketu

Dan nakon velike pobjede bh. košarkaši su već maksimalno fokusirani na okršaj s Francuskom

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra protiv Francuske na Eurobasketu.

Bh. selekcija oduševila je sve jučerašnjom pobjedom na meču protiv Slovenije u kojem je naš tim slavio sa 97:93 i došao do druge pobjeda na ovom takmičenju.

Nakon tri odigrana kola naša selekcija ima omjer 2:1, te u preostale dvije utakmice treba nam jedna pobjeda kako bismo osigurali odlazak u Berlin gdje će se igrati naredna runda Eurobasketa.

Naš tim nema mnogo vremena za odmor jer nam već sutra slijedi meč protiv Francuske s kojom smo igrali prije desetak dana u Skenderiji u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Tada su Zmajevi pobijedili nakon dva produžetka u sjajnoj utakmici, ali jasno je da nas sutra očekuje popuno drugačija utakmica čega je naš tim itekako svjestan.

Dan nakon velike pobjede protiv Slovenije i druge uzastopne utakmice na Eurobasketu naša ekipa danas ima dan odmora, ali to ne znači da izabranici Adisa Bećiragića nisu trenirali.

Oglasi

Naime, oni su danas odradili lakši trening oporavka pred sutrašnju utakmicu protiv Francuske, a vidno je bilo da među našim igračima vlada zaista fantastična atmosfera kako je to od samog dolaska u Keln.

Međutim, jučerašnja pobjeda protiv Slovenije dala je dodatni vjetar u leđa i pokazala je da se naša ekipa može nositi sa svima na ovom Eurobasketu.

Ono što je najbitnije u ekipi su svi zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu protiv Francuske, a u ostatku dana će naš tim na čelu sa stručnim štabom da analizira igru Francuza i pokuša naći dodatne slabosti u igri tog tima.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Francuske igra se sutra od 14:30 sati, a već u srijedu nas očekuje okršaj protiv Litvanije u tom istom terminu.

Oglasi

Spremamo se za senzaciju u grupu smrti, a KSBiH očajno moli za pomoć

Pred sutrašnji meč govorio je i generalni sekretar KSBiH, Amer Čolan, koji je ponovo ukazao na finansijske problema u kojima se nalaze, te činjenicu da obećani novac od Vijeća ministara u iznosu od 200.000 KM  još uvijek nije uplaćen.

"Nema informacija, tražili su od nas prošle sedmice dokumentaciju koja se tiče Saveza kako bi se donijela odluka i završila ugovor, ali to još uvijek nije završeno."

"Novac nam je neophodan kako bi se pokrili troškovi i povratak naših reprezenttivaca nakon nadamo se nastupa u Berlinu i pdomirimo pozajmice koje smo napravili."

Čolan je kazao da će se danas vratiti u Bosnu i Hercegovinu kako bi završio daljnje aktivnosti te se nada pozivu iz Vijeća ministara.

"Ne znam više šta više ovi momci da urade, da neko stane iza njih, da se obaveze prema njima ispoštuju, svi su pisali o njima, nadam se da će se to zavšriti, vraćam se u Bosnu i pripremim se za njihove daljnje aktivnosti."

"Nismo dobili nikakav papir ili odluku, dostavili smo dokumentaciju odmah nakon poziva. Nije nam se niko ni javio. Sve što znamo znamo iz medija. Sve to nas ne remeti, jer ovi momci pružaju fantastične partije."

Nastup u eventulanoj nokaut fazi u Berlinu nije pod znakom pitanja, ali problem predstavlja kako reprezenativcima obezbijediti povratak kući ili u matične klubove.

"Moći će se ići u Berlin, organizator pokriva dio troškova, stvar je da moramo ispoštovati obaveze ovdje u Koelnu, ali moramo ispoštovati jer pojedini igrači odlaze kućama, neki na klupske pripreme, trebamo im kupiti karte za matične klubove tako da i mi čekamo rasplet", završio je Čolan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi