Jusuf Nurkić i danas oduševio cijelu Bosnu i Hercegovinu porukom na Instagramu

Dan nakon velike pobjede

Jusuf Nurkić i danas oduševio cijelu Bosnu i Hercegovinu porukom na Instagramu

E. Čaušević

Košarkaši Bosne i Hercegovine oduševili su sve jučerašnjom pobjedom protiv Slovenije.

Zmajevi su u sjajnoj utakmici u Kelnu uspjeli da pobijede prvaka Evrope sa 97:03 u trećem kolu grupne faze Eurobasketa, te sada imaju odlične šanse da se plasiraju u narednu rundu.

Naše momke očekuju još dva duela iz kojih nam je potrebna jedna pobjeda da prođemo dalje. Naš tim igra sutra prvo protiv Francuske, dok dan kasnije imamo okršaj protiv Litvanije, a oba susreta igraju se od 14:30 sati.

Međutim, jasno je da su svi još uvijek pod utiscima nakon velike pobjede protiv Slovenije koja je još jednom dokazala da naš tim može na megdan svim reprezentacijama.

Cijela ekipa odigrala je nevjerovatnu utakmicu, te su se momci borili od prve do posljednje sekunde meča što je na kraju rezultiralo velikom pobjedom protiv selekcije Slovenije.

Oglasi

Nakon dvije uzastopne utakmice naši momci danas su dobili konačno slobodan dan kako bi napunili baterije i odmorili se za dvije naredne utakmice koje će odrediti našu sudbinu na Eurobasketu.

Danas se na Instagramu ponovo oglasio i naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić koji je još jednom oduševio bh. javnost svojom porukom.

"Igramo za narod koji voli Bosnu i Hercegovinu", napisao je Nurkić uz nekoliko fotografija s jučerašnje utakmice.

Sjajna atmosfera bila je i u autobusu naše reprezentacije na povratku ka hotelu u kojem su smješteni.

U centru pažnje bio je upravo Nurkić koji je u jednom trenutku odlučio da nazove legendarnog pjevača Halida Bešlića, a nakon toga su zapjevali njegovu poznatu pjesmu.

"Vozimo se nazad u hotel. Samo sam vas htio nazvati...", govori Nurkić Bešliću, pa onda svi u glas počinju pjevati: "Pamtiću te cijelog života, pamtit ću te ja...".

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Vidi se velika kemija u ekipi, to je bitno na ovakvim natjecanjima. Idemo do finala zmajevii
6 0
user1582456981
pa gdje ste kriticari sada kad Juka i drustvo igraju? kad pobjede i bore se? pa gdje ste sada da kritikujete Juku? on voli ovu zemlju.. a dal vam je mozda zasmetalo ovako dobro izdanje nasih momaka.. sad vam smeta Jusuf sto igra garant jer vi samo kritikujete a ne volite ni sebe a kamol BiH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi