Svijet se divi Kenanu Kamenjašu i Jusufu Nurkiću

Akcije među Top 10 poteza

Svijet se divi Kenanu Kamenjašu i Jusufu Nurkiću

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je veliku senzaciju pobjedom nad Francuskom u Skenderiji (96:90).

Prepuna Skenderija nosila je bh. košarkaše do trijumfa, a vidjeli smo i nekoliko spektakularnih poteza reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Posebno su impresivni bili centri bh. tima. Kenan Kamenjaš i Jusuf Nurkić izveli su poteze koje je Svjetska košarkaška federacija (FIBA) odabrala među 10 najboljih u kvalifikacijama.

Snažno zakucavanje Kenana Kamenjaša postavljeno je na deveto mjesto. Žestoko je mladi centar kucao na francuski koš, a nakon toga je izgubio ravnotežu i pao je na parket.

Srećom, prošao je bez povrede. Odlično je zamijenio Jusufa Nurkića u ključnim trenucima i odigrao je zaista sjajnu utakmicu.

Oglasi

Što se tiče prvog mjesta na listi najboljih poteza kvalifikacija tu nije bilo nikakvih dilema ko će biti broj jedan.

Jusuf Nurkić brutalno je posterizovao 213 centimetara visokog Vincenta Poiriera i podigao je Skenderiju na noge.

Ovo zakucavanje odabranu je i za najbolji potez ovog kruga kvalifikacija i to sasvim zasluženo. Bila bi nepravda da je neki drugi potez bio ispred.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Treba istaći da je na listi najboljih poteza i zakucavanje Francuza Evana Fourniera kojim je svojoj selekciji donio produžetak.

Ovo su najbolji potezi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

Eno30
Svaka cast na pobjedi na akcijama, kako tako ni upola niste igrali protiv Crne Gore
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi