Tri stvari su sigurne: Smrt, plaćanje računa i da će BiH imati navijače gdje god igra

Velika ljubav prema domovini

Tri stvari su sigurne: Smrt, plaćanje računa i da će BiH imati navijače gdje god igra

Admin Čaušević

Kada Bosna i Hercegovina igra, jedna stvar je neupitna. Naravno, riječ je o navijačkoj podrški.

Od 14:30 košarkaška reprezentacija BiH igra svoj drugi nastup na Eurobasketu, a protivnik ovaj put je domaćin, selekcija Njemačke.

Nekoliko sati uoči utakmice navijači BiH su se počeli okupljati ispred dvorane u Koelnu i sigurno će biti vjetar u leđa našim reprezentativcima.

Pošto igraju protiv domaćina sigurno će pristalice Njemačke biti brojnije, ali nema sumnje da će ih navijači BiH uspjeti nadglasati u jednom trenktku.

Inače, za ovu utakmicu vlada ogroman interes, a pojedini navijači pokušavaju doći do karte kako bi ipak sa lica mjesta uspjeli pratiti meč.

U duelu protiv Mađarske Džanan Musa i saigrači su imali odličnu podršku, a definitivno bi bh. navijači našim košarkašima i danas trebali predstavljati vjetar u leđa.

Oglasi

Inače, ova utakmica će biti značajno teža nego duela sa Mađarima pošto su radi o domaćinu, ali i selekciji koja je sjajnom partijom pobijedila Francusku.

"Očekuje nas duel protiv jedne izuzetno jake ekipe, sa svim prednostima domaćeg terena i 'organizatorske situacije'... Naravno, organizator uvijek ima određene prednosti, ali se nadam da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Svi igrači su spremni i zdravi", poručio je selektor Adis Bećiragić pred utakmicu.

Inače, uoči utakmice grupa navijača BiH je posjetila Bećiragića te mu je uručila dres iz njegovih igračkih dana za reprezentaciju naše zemlje.

Podsjećnja radi, nakon današnjeg susreta protiv Njemačke reprezentativci neće imati previše vremena za odmor jer ih već u nedjelju čeka utakmica protiv Slovenije.

Top Komentari

pero98
Ajmo Njemačka.
0 7
Gari Garinča
Hajmo Bosno hajmo Hercegovino
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti