Bosna i Hercegovina danas protiv Njemačke: Mogu li Zmajevi do druge pobjede?

Europsko prvenstvo

Bosna i Hercegovina danas protiv Njemačke: Mogu li Zmajevi do druge pobjede?

Esmer Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati svoju drugu utakmicu u okviru Evropskog prvenstva.

Nakon što su u prvoj utakmici ostvarili pobjedu protiv selekcije Mađarske, Bosna i Hercegovina danas će pokušati ostvariti pobjedu protiv domaćina, reprezentacije Njemačke.

Bosna i Hercegovina je i u utakmici protiv Mađarske pokazala da je naše najjače oružje zajedništvo i jako dobra kolektivna košarka.

U toj utakmici presudna je ponovo bila treća četvrtina, koju su naši košarkaši dobili sa jedanaest razlike, a nešto slično će nam trebati i danas ukoliko želimo pobjediti domaćina.

Pobjedom u Sarajevu protiv Francuske pokazali smo da možemo igrati sa svim reprezentacijama, te je sigurno da će naši reprezentativci maksimalno ozbiljno ući u ovaj duel.

Sa druge strane, Njemačka je već na otvaranju Evropskog prvenstva ostvarila pravo malo iznenađenje jer su pobjedili Francusku.

Oglasi

Nije to bila neka tijesna pobjeda Njemačke, naprotiv, jako dobra igra domaćina rezultirala je sa samo 63 primljena poena te pobjedom od trinaest razlike.

Gledajući tu utakmicu jasno je da je vođa ove reprezentaciej Schroder koji je postigao 11 poena, te je dodao jedan skok i pet asistencija.

Fantastičnu utakmicu imao je i Lo koji je ubacio trinaest poena, te je dodao pet asistencija, a najefikasniji u Njemačkoj reprezentaciji bio je Thiemann sa 14 ubačenih poena.

Jedno je jasno, našim momcima će danas trebati velika podrška u dvorani, ali i mirna glava i koncentrisana igra kako bi napravili novi veliki rezultat i ostvarili pobjedu protiv Njemačke.

Utakmica između Njemačke i Bosne i Hercegovine i gra se od 14:30 minuta u Lanxess Areni u Kolnu.

Top Komentari

Mepa
Samo nemoj da stvaramo neku euforiju da momci moraju nesto. Ono sto su morali uradili su, pobjedili su Madjarsku sad sta god pozitivno uradili bit ce fina prica. Uz Allahovu pomoc pobjedit cemo i danas. Amin!
10 0
Chupy
Samo jako i hrabro, pa kako bude...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi