Dončić stvorio prve "probleme" košarkašima BiH

Scena ispred hotela

Dončić stvorio prve "probleme" košarkašima BiH

Admin Čaušević

Luka Dončić je najveća zvijezda Evropskog prvenstva, barem grupe čije se utakmice igraju u Njemačkoj. 

Dončić sa Slovenijom brani titulu prvaka Evrope i apsolutni je heroj svih Slovenaca od 7 do 77 godina što su potvrdile i scene ispred hotela.

Slovenci su baš kao i reprezentativci BiH u petak imali slobodan dan, a ispred hotela je bila prava "najezda" Dončićevih fanova koji su željeli potpis ili zajedničku fotografiju.

Kada je izašao iz hotela počeli su zahtjevi za autografima, potpisa majica i fotografija. Dončić je nastojao da ispuni svakom želju.

Ipak, taj nasrtaj Slovenaca na Dončića stvorio je određene "probleme" košarkaškima Bosne i Hercegovine koji su jedva uspjeli da se probiju do autobusa.

Svakom sportisti je cilj da ispuni želju navijačima, međutim sigurnost učesnika Eurobasketa je na prvom mjestu te bi organizatori trebali biti obazriviji po ovom pitanju.

Podsjećanja radi, BiH i Slovenija su u istoj grupi. Njihov međusobni duel je na programu u nedjelju, a prije toga će obje selekcije igrati protiv Njemačke, odnosno Mađarske.

Košarkaški Zmajevi su sjajno otvorili turnir, sigurnom pobjedom nad Mađarima, dok Jusufa Nurkića i društvo danas očekuje mnogo teži izazvov protiv domaćina Nijemaca od 14:30.

"Očekuje nas duel protiv jedne izuzetno jake ekipe, sa svim prednostima domaćeg terena i 'organizatorske situacije'... Naravno, organizator uvijek ima određene prednosti, ali se nadam da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Svi igrači su spremni i zdravi", poručio je selektor Adis Bećiragić pred utakmicu. 

I Slovenci su turnir otvorili sa pobjedom. U odličnom meču rezultatom 92:85 savladana je Litvanija, a Dončić je ostvario double-double od 14 poena i 10 asistencija.

Top Komentari

user1662196403
Ne razumijem zašto je ovo vijest....
5 0
user1614353297
Nikad nista gluplje nisam procito
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi