NBA legenda došla do podrži BiH: "Tu sam zbog 'Bosanske zvijeri', idemo u drugi krug"

Chauncey Billups na treningu bh. selekcije

NBA legenda došla do podrži BiH: "Tu sam zbog 'Bosanske zvijeri', idemo u drugi krug"

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za svoj drugi meč na Evropskom prvenstvu.

Naša selekcija sutra u Kelnu igra protiv Njemačke, a podršku na ovom meču imat će i u legendarnom NBA košarkašu. Chauncey Billups došao je da podrži Jusufa Nurkića i Zmajeve.

Trener Portland Trail Blazersa govorio je pred ovaj meč i pohvalio je bh. selekciju.

"Došao sam da podržim moju 'Bosansku zvijer'. Sretan sam što mogu biti ovdje da podržim tim. Imate jako dobru ekipu i jako dobrog trenera. Bit ću ovdje za naredne dvije utakmice i zatim se moram vratiti nazad".

Billups smatra da bh. selekcija ima jako dobre šanse za prolaz dalje.

"Smatram da imate veoma dobre šanse za prolaz dalje. Pobjeda iz prve utakmice je velika stvar i naredne dvije utakmice su jako bitne i veliki su izazov. Dosta je dobrih igrača u Njemačkoj i Sloveniji, ali ovaj tim igra veoma dobro, hemija u ekipi je jako dobra. Nurkić je ogroman i snažan, teško ga je čuvati i imate jako dobre šanse".

Oglasi

Dosta je NBA igrača na Eurobasketu. Billups to vidi kao sjajnu stvar.

"Dosta je evropskih igrača u NBA ligi i ponosno igraju za svoje nacionalne selekcije. Taj ponos je prelijepa stvar. Lijepo je vidjeti dosta momaka iz NBA ovdje".

Nije legendarni "Mr. Big Shot" jedini NBA trener ovdje. Dosta ih je stiglo kako bi podržali svoje momke, ali došli su i zbog Dirka Nowitzkog.

"Nekoliko trenera je ovdje. Podržavamo svoje igrače. Bila je prekrasna ceremonija za Dirka Nowitzkog ovdje.Svi su došli da mu pokažu poštovanje. Uradio je mnogo za košarku i došli smo da iskažemo poštovanje"..

Nada se Billups da će pobjeda protiv Njemačke odvesti BiH u drugi krug Eurobasketa, a govorio je i o pobjedi protiv Francuske.

"Ovdje sam da podržim Bosnu i Hercegovinu i Nurka i momke. Idemo pobijediti i do drugog kruga".

"Velika pobjeda. Francuska je tim s dosta talenta i s velikom tradicijom. Nurkić je odigrao veliku utakmicu. Kada igrate jako, kada igrate timski i kad imate hemiju u ekipi, apsolutno je sve moguće", istakao je Billups.

Chauncey Billups bio je MVP finala NBA lige 2004. godine kada je Detroit Pistonse odveo do naslova prvaka. Pet puta je bio All Star igrač, a pored Pistonsa igrao je još za Raptorse, Nuggetse, Timberwolvese, Knickse i Clipperse.

Od prošle godine sjedi na klupi Portland Trail Blazersa kao glavni trener.

Top Komentari

SarajFK
Legenda. Vatreni navijac BiH. Zena mu je Halida iz Varesa.
6 2
Comandini
Šonsi Bilaps legendarni plej Pistonsa
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti