Bosna Royal i Zrinjski u Drugoj ABA ligi

Široki, Mladost i Sloboda u kvalifikacijama

Bosna Royal i Zrinjski u Drugoj ABA ligi

D. Rakanović

Na današnjoj sjednici ABA lige donesena je odluka o pokretanju drugog ranga takmičenja u predstojećoj sezoni. 

U premijernoj sezoni Druge ABA lige biće 12 učesnika. Direktni učesnici biće: Krka, Rogaška, Split, Bosna Royal, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid. 

Posljednja dva učesnika biće određena nakon kvalfikacija. U prvom kvalifikacionom turniru na kojem će igrati samo predstavnici iz BiH učestvovaće Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg i Sloboda. Pobjednik ovih kvalifikacija ide u drugo kvalifikaciono kolo gdje će igrati protiv Primorske, Vršca i Sutjeske. 

Drugi kvalIfikacioni turnir biće održan u Laktašima od 27. do 29. septembra. Četiri ekipe će igrati svako protiv svakoga a dvije najbolje ekipe će obezbijediti učešće u Drugoj ABA ligi. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Također, pobjednici Druge lige direktno će se plasirati u najjači rang regionalne lige sledeće sezone, a maksimalan broj timova iz jedne države koji će moći da se takmiče u Prvoj ABA ligi je pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi