Krupalija: Želimo vrh i plasman u ABA ligu

Direktor KK Bosna Royal Jelly o učešću u Drugoj ABA ligi

Krupalija: Želimo vrh i plasman u ABA ligu

D. Rakanović

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly jedan je od deset sigurnih učesnika u Drugoj ABA ligi. 

Na današnjoj sjednici ABA lige donesena je odluka o pokretanju drugog ranga takmičenja u predstojećoj sezoni. 

Direktor KK Bosna Royal Jelly Damir Krupalija je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da je cilj kluba od samog početka bila ABA liga, a d

"Zvanična potvrda o osnivanju Druge ABA lige još uvijek nije došla na adresu kluba, ali vjerujem da će doći u toku večeri ili eventualno sutra, ali imamo lijepu vijest da znamo da smo sigurni učesnici u takmičenju", rekao je Krupalija i dodao: 

"Naš cilj od početka bila je ABA liga, ipak zbog svih dešavanja u protekloj godini, zatvaranja lige i drugih zakulisnih dešavanja, Druga ABA liga je nama jedina realna opcija. Nas tu prvenstveno zanima sam vrh i plasman u prvi rang takmičenja. Ako je ovo prilika da rezultatski zaslužimo igranje ABA lige, mi smo apsolutno za i potrudićemo se da napravimo ekipu za taj domet".

Direktor Bosne je izrazio nadu da će biti dogovoreni sporazumi nacionalnih košarkaških saveza o duploj šansi prohodnosti u ABA ligu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Nadamo se da će biti dogovoreni sporazumi između košarkaških saveza Slovenije, Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije i da ćemo imati eventualnu duplu šansu prohodnosti ka prvom rangu takmičenja i kroz domaće prvenstvo i kroz Drugu ABA ligu. Svima je u cilju jačanje košarke u regiji i mislim da jedino kvalitetna košarka može vratiti publiku u dvoranu", zaključio je Krupalija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi