Bosna Royal na vrijeme upalila motore: Bošnjak poražen u Skenderiji
Bošnjak je odigrao veoma dobrih 30-ak minuta, ali više od toga nisu mogli

Trijumf sarajevskog tima

Bosna Royal na vrijeme upalila motore: Bošnjak poražen u Skenderiji

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši sarajevske Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji Bošnjak iz Hadžića rezultatom 91:72 u susretu 19. kola prenstva BiH.

Nije domaći tim lako stigao do trijumfa u večerašnjem meču. Bošnjak se pokazao kao tvrd orah i pružio je dosta dobru igru.

Prvi period donosi izjednačenu košarku. Igralo se koš za koš, a nakon deset minuta igre Bosna Royal je imala dva poena prednosti, 26:24.

Gosti iz Hadžića su bolje ušli u drugu dionicu. Imalu su prednost od plus šest u uvodnim minutama ovog perioda (27:33), ali je nisu uspjeli sačuvati. Na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 46:46.

Košarkaši Bošnjaka bolje otvaraju i treći period. Odlaze na maksimalnih plus osam (46:54), ali su zatim potpuno pali. Bosna je to iskoristila. Pojačali su ritam igre i nakon 30 minuta igre stvorili su 11 poena prednosti, 69:58.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pokrenuti motori Studenata nisu se ugasili do kraja ovog meča. Bez većih problema su priveli meč kraju, pokazali su da su ipak kvalitetniji i na kraju su upisali pobjedu u ovom duelu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Cory Bradford sa 24 poena, dok je kod gostuju Ahmetbašić ubacio 13 koševa.

Datum i vrijeme odigravanja 11.2.2018
Dvorana Skenderija
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka
Domaćin Gost
91 72
Rezultat po četvrtinama
26:24               20:22     23:12            22:14
Score box
Bradford 24 Ahmetović 13
Knežević 15 Damjanović 12
Rešidović 12 Marković 11
Šturanović 11 Dovadžija 11
Arslanagić 7 Dragolj 9
Đelmo 7 Lulić 6
Antunović 5 Nedinić 4
Trener
M. Pejić A. Rešidović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi