"Humor" sarajevskih timova u tmurno vrijeme bh. košarke: Ko se kako zove i odakle dolazi

Ni mjesto ni vrijeme za ovakva prepcuavanja

"Humor" sarajevskih timova u tmurno vrijeme bh. košarke: Ko se kako zove i odakle dolazi

H. Zilić

Sarajevo već godinama nema klub u ABA ligi (bez ABA 2), daleko su od bilo kakvih evropskih utakmica.

Košarka u Sarajevu je miljama daleko od slavnih vremena pa i onih iza rata kada je Skenderija znala biti krcata u prvenstvenim i regionalnim utakmicama.

Tmurna košarkaška atmosfera u gradu bivšeg prvaka Evrope u gradu velikih košarkaških asova, ne zabrinjava puno dva kolektiva OKK Spars i KK Bosna Royal da se prepucavaju putem društvenih mreža.

Ovaj vikend nas očekuje duel ova dva tima u prvenstvu BiH, a najavu meča iskoristili su za međusobno "bockanje" koje baš i nije zanimljivo istinskim ljubiteljima sporta u Bosni i Hercegovini.

Na plakatu koji je napravio Spars  piše Royal Bosna, aludirajući vjerovatno na to da bivši prvak Evrope više ne postoji, dok ovi drugi smatraju da treba KK Bosna Royal. Sa druge strane KK Bosna je uzvratila najavom utakmice kao kantonalni derbi, a ne gradski, obzirom da Sparsi domaće utakmice igraju u Areni Hills na Ilidži, pa su iz Bosne stavili da igraju i protiv KK Spars Ilidža, a ne OKK Spars Sarajevo.

To možete vidjeti u našoj naslovnoj fotografiji ovog teksta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sve u svemu, ni mjesto ni vrijeme za ovakva prepucavanja, posebno ne u vremenima kada je bh. košarka posebno klupska blizu dna, a Sarajevo istinski želi jake košarkaške utakmice.

Ovakvim stvarima se neće vratiti sjaj ni sarajevskoj košarci, ni bh. košarci, ni bh. sportu, a još najmanje ovo je daleko od bilo kakvog humora po čemu je između ostalog poznat naš glavni grad, da ne govorimo o ozbiljnosti u radu klubova.

Top Komentari

Ante G.
Kakva je zemlja, takav i sport. Namjerno ne kazem drzava... Bosna je samo regionalna odrednica, svaka ljudska naseobina prije Krista je imala ozbiljnije uredjenje.
3 7
Mackintosh
Pravi nazivi bi trebali bit: KK Amater 1, KK Amater 2, KK Amater 3, KK Amater 4, KK Amater 5, nastavi sam dalje...
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi