Bosnić: Putovali smo 16 sati autobusom, borili smo se - ovo je za nas važno

Selektor reprezentacije BiH nakon poraza u Češkoj

Bosnić: Putovali smo 16 sati autobusom, borili smo se - ovo je za nas važno

Reprezentacija BiH je večeras u Pardubicama odigrala svoj pretposljednji duel kvalifikacija za SP protiv domaće Češke.

BiH je poražena rezultatom 69:64 iako su izabranici Vedrana Bosnića do samog kraja bili u igri. Bosnić je nakon utakmice bio izuzetno zadovoljan pristupom svojih košarkaša.

"Čestitam Češkoj, ali čestitam i svojim momcima. Mislim da smo igrali dobro, ali i da smo izgubili previše lopti. Te izgubljenje lopte uglavnoj rezultiraju laganim poenima protivnika", istakao je Bosnić na pressici poslije utakmice, pa nastavio:

"Ovo je mlada ekipa, ali reakcija mojih košarkaša je dobra. Da smo imali malo više koncentracije u jednom momentu utakmice, kada je Češka otišla na +12, možda je moglo završiti i drugačije... Za nas je ovo bila važna i zadovoljan sam reakcijom. Putovali smo 16 sati autobusom, ali smo pokazali karakter, pružili dobru partiju".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Iako se ne možemo kvalifikovati, ovo je za nas bila važna utakmica, borili smo se, a sada se idemo spremiti za zadnju utakmicu protiv Bugarske", dodao je Bosnić.

Podsjetimo, BiH je još ranije ostala bez šansi za plasman na SP, a svoju posljednju utakmicu kvalifikacionog ciklusa će odigrati u nedjelju kada na svom parketu dočekuje Bugarsku.

Top Komentari

GMOKokosh
Svaka cast za momke, borili su se muski, ova mlada ekipa ima perspektivu. Cestitke i selektoru, djeluje kao pravi izbor na klupi
2 0
bebi
Zaboravio teletovic kako je busem putovati ccc Cek malo, bitno da se novac strpa u Ligaton dzep jer valja nepotizam odmah zavesti za PRa dovodis covjeka bez fakulteta i koji je automatski dobio odbijenicu u NFS BiH ma koliko da je prijateljski pokusavao se i tamo uvaliti Elem, momci svaka cast na borbi
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi