Bosnić: Strpljenje i vjeru u mlade moramo imati!
Novi izbornik košarkaške reprezentacije BiH obećava veliku borbu i trud.

Selektor za SportSport.ba

Bosnić: Strpljenje i vjeru u mlade moramo imati!

Upravni odbor KSBiH danas je Vedrana Bosnića imenovao za novog izbornika košarkaške reprezentacije naše zemlje. 

Bivši trener švedskog nacionalnog tima na kraju je izabran za izbornika, a ne Denis Bajramović trener košarkaša Bosne Royal, koji je u nekim krugovima kotirao kao veliki favorit za preuzimanje izborničke funkcije.

U izjavi za SportSport.ba nakon imenovanja na ovu funkciju Vedran Bosnić je istakao veliko zadovoljstvo.

"Velika čast i obaveza je biti selektor svoje zemlje u kojoj sam počeo svoje prve košarkaške korake i to je u ovom trenutku najmanje sto mogu napraviti za svoju zemlju. Hvala svima koji mi daju veliku podršku", rekao je Bosnić, te je nastavio.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Od danas počinju pripreme za Kvalifikacije za Euro-Basket 2021, Očekuje nas kvalitetan i detaljan rad u svakom segmentu. Imamo smjenu generacije u kojoj moramo imati strpljenja i vjere u mlade. Njima je potrebna velika podrška", ističe novi izbornik, te dodaje:

"Obećavam veliku borbu i kvalitetan rad kako od mene tako od igrača, mog stručnog štaba i cijelog KSBiH" - izjavio je Bosnić nedugo poslije imenovanja za novog izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

MirzaBarucic
Covjek koji prvenstveno ima zapadnjacku disciplinu u radu. Sa Mirzom na celu KSBIH, Vedranom na kormilu repke i ostatkom nasih ZMAJEVA, ako Bog da do novih pobjeda. Bilo kako bilo, kao sto rece Vedran, BIH je moj KRVOTOK.
51 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi