Vedran Bosnić novi selektor košarkaške reprezentacije BiH!
Nakon Duška Vujoševića i Jasmina Repeše, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je i trećeg selektora u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Dobio podršku UO KSBiH

Vedran Bosnić novi selektor košarkaške reprezentacije BiH! · Zvanično

M. Šljivak

Upravni odbor KS BiH imenovao je Vedrana Bosnića za selektora muške seniorske reprezentacije.

Iako se samo prije nekoliko dana činilo da je Denis Bajramović apsolutni favorit za preuzimanje užarene klup, Bosnić je na kraju dobio podršku UO KSBiH.

Radi se o zaista kvalitetnom stručnjaku koji je prethodnih godina na fantastičan način vodio selekciju Švedske sa kojom je zabilježio veoma dobre rezultate.

Bosnić je trener švicarskog tima Lionsa iz Ženeve, a u karijeri je pravio odlične rezultate sa ekipom Sodertalje Kings sa kojima čak četiri puta osvajao titulu prvaka Švedske.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Vedran Bosnić će na klupi muške seniorske reprezentacije debitovati 30. novembra u Bugarskoj.

Top Komentari

rutomuf
Ispostavi se tacnim ono iz nadrealista da ce Švedjani dolazit kod nas radit
44 3
ibrahim51
Veliko hvala Bosnicu.Sto je privatio mjesto selektora.Iskrene cestitke , sa zeljom da uspijes Bosnicu.
40 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi