Bradić: Kanton nam ne pomaže već mjesecima, ali ćemo nastojati doći radi zeničke publike

Predsjednik KK Bosna Royal o situaciji u klubu

Bradić: Kanton nam ne pomaže već mjesecima, ali ćemo nastojati doći radi zeničke publike

A. Čaušević

U KK Bosna Royal ne može bez finansijskih problema koji prije ili kasnije isplivaju na površinu.

Za subotu je planirana utakmica 13. kola A1 lige kada Bosna Royal gostuje Čeliku, ali odigravanje te utakmice je dovedeno u pitanje.

Predsjednik KK Bosna Royal, Almir Bradić je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako nekadašnjem prvaku Evrope već mjesecima nisu uplaćena obećana novčana sredstva.

"Problema je što od 21. oktobra nismo dobili obećana sredstva od Kantona. Snalazimo se nekako, prosipamo iz šupljeg prazno", kazao je Bradić te nastavio:

"Izgleda da od utakmice neće biti ništa, ali kako ne otići na utakmicu, do kada ovako, stvarno ne znama kako dalje..."

Ipak, Bradić je iz poštovanja prema zeničkom klubu, tamošnjoj publici i prije svega sportu najavio odigravanje utakmice.

"Zbog sporta i zeničke publike mi ćemo nastojati da odigramo utakmicu."

A kakva je zapravo situacija u KK Bosna Royal? Izgleda da niko više ne mari za bivšim prvakom Evrope osim nekoliko entuzijasta.

"Vjerujte mi pišem 'rat i mir' na dnevnoj bazi šta se dešva, od početka sezone, šta su nam planovi, svaki poziv na utakmicu, tabelu, šta se dešava, ali vidim samo da se poruke čitaju. Igrači s pravom negoduju."

Da li sebe Bradić i dalje vidi u klubu? Između redova da se naslutiti da svakom strpljenju dođe kraj.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Iskreno sam ne mogu, entuzijazam nije dovoljan. Bio sam tu, sklonjen sam, vratio se nakon dvije godine i sada pokušavam ispoštovati ljude u klubu", kazao je Bradić za SportSport.ba.

Nakon 12 odigranih kola Bosna Royal je vodeća ekipa lige sa 11 pobjeda i jednim porazom. Drugoplasirani Čelik ima tri pobjede manje te tri poraza više od sarajevskog tima.

Top Komentari

DobarDan
Dok smo imali prave ljude na pravim mjestima imali smo i pravi sport.. sad sa najjacim budjetom u istoriji grada nemamo ni stonotenisera kvalitetnog... zvijezde su nam lopovi, politicari... kakav sunovrat zivota... nekad su tu bili ljudi sa karakterom, sa umijecem da od malo naprave mnogo.. sad nas je stid sta i ko smo postali.. Vratice se Bosna za inat dusmanima.. kad tad.. opet ce grad pricat o dobrim stvarima i iscekivat nove pobjede sa nasom Bosnom..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi