Pašalić: Znamo da bolje treniramo od ostalih
Foto: T. Hebib

Trener KK Bosne Royal nakon nove pobjede

Pašalić: Znamo da bolje treniramo od ostalih

S. Bošković

Košarkaši Bosne Royal večeras su u Skenderiji rezultatom 93:79 savladali Turbinu. 

S novom pobjedom u A1 ligi Bosna Royal je ostala na čelu tabele, a zadovoljan takvom situacijom je i trener domaćeg tima Ahmet Pašalić. 

"Prije svega da se zahvalim vama što ste došli da izvještavate o KK Bosna Royal. Druga stvar, znali smo da igramo protiv veoma jake i čvrste ekipe. Turbina je pružila zaista jak otpor, to smo očekivali i znali smo da će biti neizvjesno", rekao je na početku ovaj košarkaški stručnjak, te nastavio:

"Na kraju smo se u zadnjem periodu odvojili. To je naš neki način igre, da tijekom utakmice dižemo tempo. Znamo da bolje treniramo od ostalih, da možemo igrati bolje i igrati jače. Čestitao bih svojim igračima na pobjedi, željeli smo da nametnemo agresivnu odbranu od prve do zadnje minute i da igramo na taj način i uspjeli smo", izjavio je, te se osvrnuo i na probleme s povredama: 

"Samo mi znamo koliko smo u proteklih par sedmica imali problema s povredama, bolestima i raznim faktorima. Uspjeli smo izdići iznad toga, dobili smo nekoliko zaista bitnih utakmica. Svaka utakmica je bitna, ali imali smo pet gostovanja i pet gostujućih pobjeda. Sačuvali smo i domaći teren. Imamo još dvije utakmice do kraja polusezone i moramo se okrenuti narednim utakmicama. Nemamo vremena za gubljenje. Ono što želim svojim momcima je da ostanemo fizički zdravi, da polusezona prođe bez povreda i nastavimo kvalitetno raditi, te da ako igramo svoju igru pobjede neće izostati".

U narednom kolu KK Bosna Royal će gostovati ekipi Travnika, a Pašalić ističe da je to jedna mlada ekipa. 

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Mi moramo da poštujemo i raspektiramo svaku ekipu. Travnik je mlada ekipa i ima bolju igru nego što tabela prikazuje. Izgubili su nekoliko utakmica s malom razlikom. Mi ćemo se pripremiti, skautirati protivnika, no najbitnije je da igramo svoju igru i budemo agresivni, a onda rezultat neće doći u pitanje".


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti