Zbog riječi Obradovića nakon sramote Partizana se trese cijeli Beograd!

Bio je jako ljut na svoje igrače

Zbog riječi Obradovića nakon sramote Partizana se trese cijeli Beograd!

E. Oštraković

Košarkaši Partizana doživjeli su veliku blamažu na svom parketu od apsolutnog autsajdera ekipe Splita. Potpuno je tim iz Hrvatske nadigrao Partizana i napravio najveće iznenađenje u ovoj sezoni.

Nakon što je utakmica završena Obradović je preuzeo svu odgovornost na sebe i izvinio se navijačima. Izvinjenje je itekako trebalo jer su njegovi igrači dobili velike zvižduke nakon utakmice.

"Čestitam ekipi Splita na zasluženoj, apsolutno zasluženoj pobjedi, igrali su neuporedivo bolje od nas i apsolutno su zaslužili da pobijede. Vjerovatno je prva stvar koju bi trebalo da uradim da se izvinim svima koji su došli u salu i vidjeli ovo nevjerovatno loše izdanje moje ekipe.

Kad ekipa ovako izgleda, vjerovatno bi trener trebalo da se zapita i da preuzme odgovornost. Ja ću je, kao i uvijek preuzeti", rekao je Obradović.

Obradović se odlučio da večeras odmori Puntera i Doziera.

Oglasi

"Znali samo da je iza nas bila serija utakmica, kao da je ona i ispred nas, pa sam razmišljao da je najbolje da se odmore dvojica igrača. Kevin koji je u velikoj minutaži u posljednjim mečevima i Dozier, koji ima problem sa nogom".

Na kraju se ljutiti Obradović još jednom izvinio navijačima Partizana.

"Izvinjenje svim navijačima Partizana što su imali priliku da gledaju ovakvo izdanje tima. Velika sramota i osjećam veliku bruku i sramotu", završio je Obradović.

Svoju narednu utakmicu košarkaši Partizana igraju u četvrtak protiv Bayerna u Euroligi.

Solidna prva četvrtina, a zatim potop Partizana

Iako je Partizan dobio prvu dionicu 19:17, katastrofa je uslijedila u drugom periodu koji je Splićanima pripao rezultatom 11:27 i od tada nije bilo povratka za Parni valjak.

Oglasi

Hrvatski predstavnik je uspio izdržati treću dionicu, bili su odlični u odbrani te su u posljednjih deset minuta ušli sa prednošću od 14 poena prednosti.

Odigrali su Splićani mirno i u četvrtoj dionici. Uspješno su čuvali prednost te je sama završnica protekla bez većih uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Splita najbolji su bili Shorter sa 18 i Sullivan sa 15 ubačenih poena na ovoj utakmici.

Sa druge strane kod poraženo Partizana najbolji na parketu bio je Nunnally koji je ubacio deset poena.

Top Komentari

K79
dragi novinaru koliko se puta treso beograd cudi me da se do sada nije srusio hahahaha de bolan smisli neki drugi naslov mozes ti to hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti