Srbija samo priča o Obradovićevoj pressici, ceh je platila novinarka: "To želite da čujete?"

Čudo Parizana protiv Maccabija

Srbija samo priča o Obradovićevoj pressici, ceh je platila novinarka: "To želite da čujete?"

A. Čaušević

Željko Obradović se trenerskim poslom bavi tri decenije, a njegove press konferencije su obično prava poslastica nakon dramatičnih mečeva. Tako je bilo i nakon utakmice Eurolige između Partizana i Maccabija. 

Ako se negdje u Euroligi dešavaju čuda to je Beogradska arena, a obično ih izvode košarkaši Partizana nošeni nevjerovatnom podrškom sa tribina.

Parni valjak je protiv Maccabija gubio sa čak 24 poena razlike, ali zahvaljujući fenomenalnoj odbrani uspio je na kraju slaviti 88:79.

Top tema u srpskim medijima su dešavanja poslije utakmice kada je Obradović, reklo bi se, imao izdanje u svom stilu, jedno od brojnih prebogatoj karijeri.

Poslije utakmice na press konferenciji bilo je poprilično zanimlijvo i to nakon novinarke Sportkluba koja je očigledno pogodila Obradovića u živac.

Partizan je meč počeo sa 0:16 te je novinarku zanimalo objašnjenje zašto je Partizan igrao tako loše u prvom poluvremenu.

Oglasi

"Poslije utakmice ću da odem u kancelariju i da se isplačem koliko smo loše igrali? Je li to odgovor koji želite? Svašta", započeo je iznervirani Obradović te nastavio:

"Igračima u svlačionici sam rekao da su me učinili ponosnim. A vi me pitate zašto smo loše igrali? Odigrali smo prepametno u napadu, prepoznali sve što treba, bili smo izvanredni."

Novinarku je nakon toga zanimalo da li je kojim slučajem Partizan susret sa ponosom Izraela dobio na sreću što je dodatno razljutilo Obradovića.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"To vi jedini u dvorani mislite. Da vidimo imali još neko među kolegama da tako misli?", pitao je Obradović na šta novinari nisu dali odgovor.

Inače, kao tajnu uspjeha 11. euroligaške pobjede ove sezone popupalarni Žoc je istakao promjenu odbrane za koju Maccabi u drugom poluvremenu nije imao rješenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi