Košarkaš Zvezde prozvao premijerku Srbije, pa se vadi: "Neko je upao na moj profil"

Smatra da on to nije uradio

Košarkaš Zvezde prozvao premijerku Srbije, pa se vadi: "Neko je upao na moj profil"

E. Škorić

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić tvrdi da je meta hakera koji ja ušao na njegov profil i postavio objavu kojom je prozvao i premijerku Srbije.

Lazić je, ili ko već, na svom Instagram storyju objavio sliku premijerke Ane Brnabić sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim uz komentar: "Sramota" i nekoliko ljutitih smajlija.

Brnabić je nakon protesta u Beogradu na Twitteru objavila montažu sa Vučićem i Malim, ali joj to nije prošlo kako je očekivala.

„Mnogo nas je više nego prošli put. Još malo pa ćemo na Gazelu“, napisala je Ana i dodatno uzburkala javnost, a i sportiste nakon dva masakra u Beogradu.

Objava je bila nekoliko minuta i ubrzo se proširila društvenim mrežama, a navijači Zvezde su bili oduševljeni potezom svog kapitena, no on je sada odlučio da se oglasi.

Tvrdi da mu je neko upao u profil i da je stavio tu objavu, te da on to nije uradio.

Screenshot sporne objave košarkaša Zvezde na Instagramu 

Čini se da sportisti u Srbiji nemaju dovoljno hrabrosti da iskažu stavove, naročito političke, pa su pod velikim pritiskom klubova za koji nastupaju, a koji često imaju jake konekcije upravo za državnim vrhom.

Lazić je reprezentativac Srbije, a iskusni 34-godišnji šuter od 2011. godine nastupa za Zvezdu s kojom je čak šest puta bio prvak ABA lige i ima sedam naslova prvaka Srbije i sedam osvojenih kupova u svojoj zemlji.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ima i individualnih priznanja. Miljenik navijača Zvezde je u protekle dvije godine dobijao nagradu za najboljeg defanzivca ABA lige.

Interesantno da mu je trenutno ugašen profil na Instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi