Hrvatski komentator nije mogao da podnese skandiranje navijača Zvezde na 40 sekundi do kraja

Zobg Luke Božića

Hrvatski komentator nije mogao da podnese skandiranje navijača Zvezde na 40 sekundi do kraja

E. Škorić

Crvena zvezda je sinoć bez problema pobijedila Zadar na startu četvrtfinalne serije play-offa AdmiralBet ABA lige sa 100:73, pa je sada još jedan trijumf dijeli od plasmana u polufinale.

Zvezda je bila uvjerljiva pred svojim navijačima, povela je sa 1:0, a bilo je to i za očekivati s obzirom na evidentnu veliku razliku u kvaliteti ovih timova.

Nemanja Nedović je sa 16 poena predvodio jednog od favorita za trofej u regionalnom takmičenju, ali je najefikasniji na meču bio Luka Božić, košarkaš Zadra, koji je meč završio sa 18 poena, s tim da je na parketu provoe svih 40 minuta.

Prije dva dana Božić je postao MVP regularne sezone AdmiralBet Aba lige. Najkorisnijim igračem regionalne košarkaške lige Božić je izabran u glasanju trenera, novinara i navijača, a zanimljivo u sva tri izbora Božić je proglašen najboljim pa nema nimalo sumnje kako je nagrada za najboljeg u sezoni završila u pravim rukama.

Ovo je, inače, treći puta da hrvatski košarkaš osvoji nagradu za MVP-ja u regionalnoj ligi - u sezoni 2015./16. najbolji je bio Miro Bilan, a dvije godine kasnije Luka Žorić.

Božić, koji je na prosjeku od 22 poena, 9,8 skokova i 6,4 asistencije, slavio je ispred Facunda Camapazza iz Crvene zvezde i Mathiasa Lessorta iz Partizana. No, navijači Zvezde ne misle da je Luka Božić trebao dobiti ovu nagradu.

Na ulasku u finiš meča, navijači Crvene zvezde su pri uvjelrjivom vodstvu svog tima počeli ironično da skandiraju ''MVP'', što je izazvalo reakciju hrvatskog komentatora sa 'Arene Sport, koji je potom odlučio da odgovori.

''Ovo treba okrenuti i shvatiti da navijači Crvene zvezde iskazuju podršku najboljem igraču abaligaške sezone u regularnom dijelu, tako da baš lijepo od navijača Crvene zvezde što su ovako lijeo i zdušno podržali izbor, kao i trenere, novinare koji su velikim postotkom potvrdili da je najbolji igrač sezone Luka Božić. Hvala navijačima Crvene zvezde što su pozdravili taj izbor za Luku Božića. Hajdemo to tako okrenuti na 26 sekundi do kraja utakmice'', bio je njegov komentar.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadar će tek 8. maja ugostiti Crvenu zvezdu u drugoj utakmici i pokušat će da izbori majstoricu, iako ć to biti zaista teško s obzirom na kvalitet crveno-bijelih.

Ranije u petak je sa 1:0 u pobjedama povela i Budućnost koja je na svom terenu svladala Megu sa 94:77.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi