Brat C.J. McColluma završio u Rusiji

Potpisao za Unics

Brat C.J. McColluma završio u Rusiji

E. Škorić

Ruski Unics Kazan objavio je danas da je potpisao Ericka McColluma.

Šuter je potpisao ugovor godina plus godina s ruskim timom, a prošle sezone je bio u Istanbulu i u dresu Anadolu Efesa bilježio je 17.2 poena prosječno u turskom prvenstvu, dok je malo slabiji učinak imao u Euroligi, gdje je ubacivao u prosjeku 14.6 poena.

S Efesom je osvojio Kup Turske, a inače poznat je kao dobar šuter, što i ne čudi jer je 188 cm visoki košarkaš brat daleko popularnijeg C.J. McColluma iz Portlanda.

I Errick je imao zavidnu karijeru, ali nije uspio da napravi nešto više u SAD-u, mada je od 2006. do 2010. bio član Goshen koledža.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi