Dobra partija Muse u teškom porazu Cedevite

Prvak Hrvatske nemoćan u Rusiji

Dobra partija Muse u teškom porazu Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite poraženi su danas u Kazanu od Unicsa 78:61 u susretu 9. kola Eurocupa.

Iako su uvodne minute za hrvatski tim obećavale dosta, na kraju su doživjeli zaslužen poraz, a treba istaći da je naš Džanan Musa odigrao dosta dobar meč.

Cedevita je u meč ušla vodstvom od 9:4, ali su zatim potpuno stali. Unics je do kraja zatrpao koš hrvatskog tima koji je više od pet minuta bio bez poena i nakon prve dionice domaći su imali 13 poena prednosti, 22:9.

Domaći košarkaši su lagano održavali prednost u drugoj četvrtini. Ipak, tim Jere Zdovca je uspio da napravi seriju od 10:0 u finišu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa samo četiri poena zaostatka, 36:32.

Uspjela je Cedevita i da izjednači u finišu trećeg perioda (52:52), ali to je od njih bilo sve za večeras. U posljednjih deset minuta Unics je ušao sa plus pet (57:52), a u završnici su potpuno razbili goste i na kraju su slavili pobjedu od 17 poena razlike.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Džanan Musa je bio među boljim pojedincima kod Cedevite. Ubacio je 13 poena za 24 minute, a ovom učinku je dodao pet skokova. Efikasniji od njega je bio samo Karlo Žganec sa 14 poena, od čega ih je 10 dao sa linije slobodnih bacanja.

Andrija Stipanović je ubacio četiri poena za 15 minuta, a kod domaćeg tima je dominirao Stephane Lasme sa 18 poena i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi