"Igrao sam za 330 dolara mjesečno, sada sam pokazao ko sam"

Errick McCollum, košarkaš Efesa

"Igrao sam za 330 dolara mjesečno, sada sam pokazao ko sam"

Midhat Šljivak

Američki košarkaš Errick McCollum ove sezone pokazuje fantastične igre u dresu turskog Anadolu Efesa.

Ovaj 29-godišnji Amerikanac je u Euroligi na prosjeku od gotovo 20 poena po meču i za evropske prilike u Turskoj ima veoma jak ugovor.

Međutim, početak evropske karijere mu neće ostati u dobrom sjećanju. Kada je 2010. godine stigao u izraelsku Netanyu, igrao je za samo 330 dolara mjesečno.

"Dokazao sam kakav sam igrač, ali ću se uvijek sjećati početaka u Evropi. Kada sam potpisao prvi profesionalni ugovor u Izraelu, zarađivao sam 330 dolara mjesečno", rekao je McCollum.

On bi uskoro mogao obući dres reprezentacije Turske. 

"Znaju gdje će me naći. Ja bih volio da igram za Tursku. Dokazao sam se maksimalno i ne treba mi pasoš kako bih samo zarađivao novac ovdje", istakao je ovaj košrkaš.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Interesantno je svakako da je Errick brat NBA zvijezde i člana Portland Trail Blazersa CJ McColluma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi