Bratunac nadigrao Gradinu

Sigurna pobjeda

Bratunac nadigrao Gradinu

Edmir Škorić

U susretu 20. kola Premijer lige BiH, košarkaši Bratunca savladali su Gradinu sa 82:66.

Gradina je nakon četvrtog uzastopnog poraza ostala pretposljednja na tabeli s omjerom 4-14, dok je Bratunac ovom pobjedom napravio korak ka sredini tabele.

Domaćin je u prvoj četvrtini obavio glavinu posla, pošto je u istoj ubacio 22, a Gradini dopustio samo šest poena (22:6).

Puno bolja igra gostiju iz Srebrenika u ostatku meča, ali stečena prednost u prvom periodu omogućila je Bratunčanima trijumf.

Wesley Alcegaire je ubacio 21 poen u pobjedi Bratunca, a dvocifren je bio i Mladen Pantić sa 13 poena. Na drugoj strani Miodrag Tanasilović je ubacio 22, Zlatko Golijanin 15, a Mujo Tuljković 13 poena.

Bratunac - Gradina 82:66 (22:6, 16:17, 21:21, 23:22)

Bratunac: Silađi 7, Nikolić 5, Pantić 13, Alcegaire 21, Sepa 7, Nikolić 4, Pavlović 9, Milošević 2, Maksimović 3, Jokić, Ružičić, Dresha 11.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gradina: Hrnčić 4, Tanasilović 22, Golijanin 15, Tuljković 13, Otović, Prskalo 6, Hadžimuratović, Begović 1, Maksimović 5, Jusić, Bjelić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti