Bratunac pao u Mejdanu: Košarkaši Slobode brojali do 110
Sloboda je razbila Bratunac, a nekoliko igrača u crno-crvenim dresovima imalo je dvocfren broj ubačenih poena

Uvjerljiva pobjeda Tuzlaka

Bratunac pao u Mejdanu: Košarkaši Slobode brojali do 110

E. Škorić, foto: E. Dindić

Košarkaši Slobode u Tuzli su deklasirali Bratunac sa 110:83 u meču 14. kola Premijjer lige BiH.

Sloboda je nastavila niz pobjeda, a u Mejdanu je stigla do ukupno devetog trijumfa. Bilo je i za očekivati da izabranici Josipa Pandže ostvare pobjedu, a na kraju je ona bila i više nego uvjerljiva.

Donekle su se košarkaši Bratunca u prvom dijelu uspijevalo oduprijeti navali Slobode, no u nastavku su doslovno nestali s parketa.

Na kraju su Tuzlaci prešli stotku, slavili su uvjerljivu pobjedu, koja teško da je dolazila pod znak pitanja u bilo kojem trenutku večeras.

Briljirali su Milivoje Božić i Maksim Kovačević. Prvi je ubacio 23 poena uz sedam skokova i četiri asistenije, a drugi 23 uz četiri skoka i pet asistencija. Zlatko Jovanović je također bio sjajan sa 22 poena i pet asistencija.

U timu Bratunca Wesley Alcegaire je ubacio 18 poena, Nikola Siladji 19, a Nemanja Nikolić 14 poena.

Sloboda - Bratunac 110:83 (25:23, 23:17, 34:23, 28:20)

Sloboda: Čerkezović 5, Božović 23, Kovačević 23, Jovanović 22, Šibalić, Jakupović 2, Naletilić 11, Latifagić 15, Islamović 2, Gutić 4, Subašić 3, Krajinić.

Bratunac: Alcegaire 18, Nikolić 16, S. Nikolić 4, Sepa 7, Siladji 19, Milošević, Pavlović 10, Dreshawn 9, N. Nikolić, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi