Breogan savladao Gran Canariu, Musa nastavio sa odličnim partijama

ACB liga

Breogan savladao Gran Canariu, Musa nastavio sa odličnim partijama

H. Zilić

U devetom kolu španske košarkaške ACB liga sjajan meč odigrali su Broegan i Gran Canaria.

Nakon velike borbe, dosta preokreta, slavila je ekipa Breogana rezultatom 76:66 iako su gosti početkom trećeg perioda imali i 11 poena prednosti.

Sjajnu partiju u Breoganu odigrao je Kalinoski koji meč priveo raju sa 23 poena, tri skoka i dvije asistencije, pratio ga je naš Džanan Musaa koji je imao još jednu odličnu rolu. Musa je večeras ubacio 13 poena, dodao četiri skoka i četiri asistencije.

U gostujućem timu najzapaženiji pojedinac bio je Ennis sa 15 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Breogan je nakon devet odigranih kola na omjeru pet trijumfa i četiri poraza dok je Gran Canarija na omjeru od šest pobjeda i tri poraza. Oba tima su u TOP 8, na pozicijama koje na kraju regularne sezon e vode u play off.

Top Komentari

NodzeRM
Ma bravo Musa!.
7 0
GMOKokosh
Bravo Musa care. Ti si naša uzdanica
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi