Budućnost dobila veliko pojačanje za narednu sezonu
Foto: nba.com

Coty Clarke potpisao za Podgoričane

Budućnost dobila veliko pojačanje za narednu sezonu

Ekipa Budućnosti koja će sljedeće sezone igrati i u Euroligi je danas osigurala veliko pojačanje. Naime, ugovor sa Podgoričanima je potpisao sjajni Amerikanac Coty Clarke.

Riječ je o 25-godišnjem košarkašu koji igra na poziciji krila (trojke), a proteklu sezonu je proveo u ruskom Avtodor Saratovu. Odmah po dolasku u Saratov, Clarke se nametnuo kao ponajbolji pojedinac ekipe, a tokom sezone VTB lige je u prosjeku bilježio 20 poena, 8.3 skokova i 3 asistencije po meču.

Clarke je u posebno dobroj formi bio u samoj završnici prvenstva, a proglašen je i najkorisnijim igračem mjeseca aprila u VTB ligi, sa prosjekom od 26.4 poena, 9.2 skoka i 3 asistencije po susretu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Coty Clarke je u SAD-u bio član ekipe Univerziteta Araknzas, dok je u 2014. godine prvi profesionalni angažman dobio u Izraelu. Nakon epizode u Izraelu se vratio u SAD gdje je jedno vrijeme bio član Maine Red Clawsa (u NBA razvojonoj ligi) i Boston Celticsa. Potom se ukušao u Portoriku, dok je prije Avtodora u Rusiji igrao i za UNICS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi