Iznenađenje u Podgorici: Fantastični Gordić nedovoljan protiv Mornara

Ubacio 20 poena

Iznenađenje u Podgorici: Fantastični Gordić nedovoljan protiv Mornara

M. Šljivak

Košarkaši Moranara napravili su iznenađenje u prvom meču finala prvenstva Crne Gore i pobijedili su Budućnost u Podgorici rezultatom 77:84.

Ekipa iz Bara odigrala je odličan meč. Od samog početka su na krilima Strahinje Mićovića napravili dvocifrenu prednost, da bi nakon deset minuta igre bilo plus devet, 18:27.

Budućnost je do poluvremena dodatno smanjila prednost na minus pet (38:43), ali je u nastavku briljirao Derek Needham. Iako je kod Budućnosti bio veoma raspoložen bh. košarkaš Nemanja Gordić, Needham je bio nezaustavljiv.

Amerikanac je prelomio ovaj meč i na kraju je Mornar došao do breake u vodstva u seriji. Naredni meč na programu je u subotu, također u Morači.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Gordić je bio najefikasniji kod Budućnosti sa 20 poena, Barović je dodao 17, dok je na drugoj strani blistao Needham sa 34 koša. Mićović je meč završio sa double-double učinkom od 21 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi