Nemile scene u Podgorici: Navijači Budućnosti uletjeli u svlačionicu i potukli se s igračima

Nakon poraza od SC-a

Nemile scene u Podgorici: Navijači Budućnosti uletjeli u svlačionicu i potukli se s igračima

M. Šljivak

Nemile scene desile su se večeras u Podgorici nakon utakmice ABA lige između Budućnosti i Studentskog Centra koju su gosti dobili 94:82. Navijači crnogorskog velikana ušli su u svlačionicu i fizički su se sukobili s igračima.

Budućnost je večeras u Morači šokantno poražena od Studentskog Centra. Gosti su slavili 94:82 na krilima čudesnog Kenana Kamenjaša koji je ubacio 26 poena i uhvatio je devet skokova.

Nakon ovog meča nezadovoljni navijači Budućnosti odlučili su se obračunati s igračima. Nekoliko njih je pokušalo uletjeti na teren u čemu ih je spriječilo osiguranje.

Ipak, nisu odustali od svog plana i uspjeli su se dočepati igrača svog tima. Kroz službeni ulaz neometano su ušli u svlačionicu i uslijedio je fizički obračun s igračima Budućnosti.

Osiguranje je stiglo prekasno. Navodno je razmijenjeno nekoliko udaraca, a igrači su pod pratnjom morali napustiti dvoranu u Podgorici.

Oglasi

Ovaki porazi se u Podgorici očigledno ne praštaju. Nema informacija je li zapravo nešto drugo bio povod za početak obračuna između navijača i igrača.

Također, još uvijek se ne zna je li neko od igrača ili navijača zadobio povrede u ovom obračunu pesnicama koji se dogodio.

Definitivno su ovo scene koje niko ne želi vidjeti na sportskim terenima. Propust je to i osiguranja dvorane u Morači i određene stvari će se morati promijeniti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost je trenutno na četvrtoj poziciji ABA lige. Crnogorski velikan je na omjeru od osam pobjeda i pet poraza, a ovo im je bio drugi vezani poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti