Budućnost nestala sa parketa, Zvezda ih razbila
Beogradski tim je ove sezone nepobjediv u ABA ligi i za sada imaju perfektan omjer (Foto: ABA)

Budućnost nestala sa parketa, Zvezda ih razbila

M. Šljivak

Crvena zvezda je u derbiju 13. kola ABA lige pobijedila aktuelnog prvaka Budućnost iz Podgorice rezultatom 86:72.

Ekipa iz Podgorice je u glavni grad Srbije stigla bez trenera Aleksandra Džikića koji je otpušten, ali su gosti ipak pružili jako dobru partiju.

Beogradski tim je odigrao odlično prvu dionicu nakon koje su imali 12 poena prednosti (23:11), a rezultatsu potpuno kontrolisali i u drugom periodu.

Ipak, Budućnost je uspjela da smanji zaostatak i da na odmor ode sa samo šest poena zaostatka (46:40).

Odlično su gosti odigrali veći dio trećeg perioda. Preuzeli su vodstvo na svoju stranu, imali su i plus osam u jednom trenutku (55:63), ali su zatim stali.

Do kraja trećeg perioda Zvezda je poravnala (63:63), a ukupna serija je iznosila 16:0, te su crveno-bijeli slomili velikog rivala u najbitnijim trenucima.

Zvezda je na kraju razbila šampiona i ovu godinu završava sa omjerom od 13-0.

Stratos Perperoglou je večeras bio nezaustavljiv. Pogodio je gotovo sve i za 24 minuta na parketu je ubacio 23 poena uz 70 posto šuta iz igre.

Odličan učunak imao je i Boriša Simanić od 14 poena i 12 skokova, dok je kod Budućnosti najefikasniji bio Norris Cole sa 21 poenom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Reprezentativac BiH Nemanja Gordić je ubacio 14 poena i dodao je tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti