Budućnost poražena od Darusafake
Košarkaši Budućnosti poraženi su u Istanbulu od Darusafake iako su krajem utakmice mogli preokrenuti susret u svoju korist

U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici Podgoričani poraženi i u drugom kolu Eurolige

Budućnost poražena od Darusafake

Budućnost iz Podgorice poražena je i u drugom kolu Eurolige a ovaj put, nakon što su u svojoj Morači poraženi od Milana, od njih je bolja bila ekipa Darusafake iz Istanbula rezultatom 71:63. Imali su Podgoričani priliku okrenuti ovaj susret na svoju stranu ali nije išlo.

Budućnost je fantastično otvorila utakmicu u Istanbulu dobivši prvu četvrtinu rezultatom 25:14 i činilo se da bi momčad našeg Nemanje Gordića mogla turskoj momčadi zadati velike probleme, no već je druga četvrtina pobjedniku ABA lige ponudila otrežnjenje jer su je domaćini dobili rezultatom 25:10 i tako na veliki odmor otišli s 4 poena prednosti.

Nastavilo se tvrdo i u nastavku, Podgoričani su koševima Omića uspjeli čak i povesti na 4 minute do kraja, no onda su se jednostavno ugasili i nestali s parketa, zahvaljujući neiskustvu ili nečemu drugom. Peiners i Kidd odvukli su Dačku do prve pobjede u Euroligi nakon velikog debakla u Madridu u prošlom kolu. Peiners je postigao 15, a Stanton Kidd 12 koševa.

Nemanja Gordić s 11 te Earl Clark koji je zabio isto toliko bili su bolji od ostalih kod Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi