Budućnost slavila u Laktašima
Euroigaška ekipa Budućnosti dobrano se pomučila da odnese bodove iz Aleksandrovca

Igokea skupo prodala kožu Podgoričanima

Budućnost slavila u Laktašima

Viceprvak Bosne i Hercegovine Igokea iz Aleksandrovca pružila je odličan otpor favoriziranoj podgoričkoj Budućnosti, no unatoč tome upisala novi poraz u 3.kolu ABA lige. Crnogorski tim je na kraju slavio sa 85:78 uz dobru igru našeg Nemanje Gordića.

Nije ništa slutilo da ćemo u ovom meču gledati neizvjesnu završnicu jer je Budućnost u zadnji period ušla s prednošću od 11 razlike, no na 4 minute do kraja košem Dalibora Ilića Igokea se primakla na samo -2 i ponovno otvorila ovu utakmicu.

Ipak, domaći nisu imali dovoljno snage i koncentracije da ovu utakmicu preokrenu do kraja iako su imali nekoliko prigoda da to i urade. Sjajni Tomislav Zubčić sa 32 koša je bio nezaustavljiv ali je u zadnjim minutama promašio jedan zicer i slobodno bacanje u momentima kada je Igokea sustizala prednost gostiju.

Sava Lešić sa 12, te Darko Talić sa 11 bili suuz Zubčića jedini dvocifreni kod Igokee, a Budućnost je predvodio Clarke sa 19 poena dok je naš reprezentativac Nemanja Gordić odigrao dobru utakmicu i postigao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi