Džikić: Nemamo kvalitet bez koncepta
Trener Budućnosti Aleksandar Džikić smatra da njegov tim nema kvalitet i da nije bio sposoban da kažnjava greške protivnika u duelu protiv Milana

Trener Budućnosti

Džikić: Nemamo kvalitet bez koncepta

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti poraženi su u Podgorici od Milana sa 82:71 u prvom kolu Eurolige.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić bio je jako razočaran zbog poraza.

"Mi smo uspjeli da se vratimo, ali potrošili smo dosta energije. Bile su i neke bezvezne greške, mi se okliznemo četiri puta, oni nijednom... Armani ima takve igrače, koji kad im daš i malu šansu - oni te kazne. Ne kažem da mi nismo imali priliku da preokrenemo, ali je prosto nismo iskoristili", rekao je Džikić.

"Imam zamjerki na napad, jer mi nemamo kvalitet bez koncepta. Ne možemo da igramo u stilu - hajde da ih kaznimo. To je igra za ekipe koje imaju mnogo talenta. Moramo da znamo šta hoćemo i kako da to ostvarimo. Moramo da znamo šta radimo u prvih šest sekundi, u posljednjih šest sekundi. Uporedite procente određenih igrača i vidjećete razliku. Mi moramo da napravimo neku hijerarhiju šuteva, posljednjih šuteva. Košarka nije napad ravnomjernih šuteva, mi moramo da znamo ko je opcija jedan, ko dva, ko tri... Nema opcija šest, sedam, osam... Takođe, odbrana na ovom nivou takmičenja može da bude postavljena na najvećem nivou, ne na tome da neko ne može da je igra", kazao je Džikić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Bravu debeli
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi